Előttem a továbbtanulás! Rengeteg minden érdekel, de mit érdemes választani?
20 éves vagyok és tavaly már otthagytam a kommunikáció-és médiatudomány szakot a Corvinus Egyetemen. Menő egyetem és szak, de egyáltalán nem érdekelt, amit tanultunk. Elhamarkodtam a tavalyi döntést. Most már nem akarok úgy járni!
Imádom a magyart, a történelmet, az idegen nyelveket, a földrajzot, a művészeteket és mindent, ami kultúra és emberekkel kapcsolatos. Szeretek új kultúrákba bepillantást nyerni, utazni, világot látni és minél több idegen nyelvet megtanulni. Viszont nem szeretem a fizikát, a politikát, a gazdasággal és kereskedelemmel kapcsolatos dolgokat. Szerettem volna turizmusra is jelentkezni (idegen nyelvek miatt), de nem hiszem, h érdemes, ha nem érdekel a gazdaság...
Szeretek még embereken segiteni, tanácsokat adni, olvasni... kritizálni is szeretek dolgokat :)
A suliválasztásnál nekem fontos még a kollégium közelsége az egyetemhez és a jó társaság is. Fogalmam sincs melyik egyetemet és szakot válasszam. Lécci segitsetek! :(
Amiket eddig kitippeltem:
magyar, történelem, turizmus, jogász, keleti nyelvek és kulturák (kinai, arab, japán...), szlavisztika, romanisztika-portugál, kulturális antropológia, csecsemőgondozás, gyógypedagógia, mozgóképkultúra, szabad bölcsészet, pszichológia, szinházi dramaturg stb.
Tudom, h túl sok, de ezek mind közel állnak hozzám.
Mi a véleményetek? Melyek manapság a legkeresettebb szakmák külföldön ?(ott szeretnék majd letelepedni valszeg...de ez még kérdés)...
A pontjaimmal nincs probléma, mert szinte mindenhová max. ponttal bejuthatok. Az érettségim, nyelvvizsgám, okj-m mind kitűnően sikerült.
Köszi a segitséget! 20/L
esetleg andragógia
ezen belül neked jó lenne a művelődésszervező,és a munkavállalási tanácsadó szakirány is.
sok kultúrával,művészettel kapcs.tantárgy van benne.(fizika,poltika nincs:)
Hátrány:nyelvtanítás ezen a szakon nem nagyon van,+külföldön nem hasznosítható.Szegeden jó andragógián belül a műv.szervező szakirány gyakorlati része.
de azt te tudod melyik város lenne ideális.
Amiket te írtál,azok közül a gyógypedagógiát,illetve a nyelvszakokat ajánlom.A többit nem annyira!
2.vagyok
2-al jól ellentmondtunk egymásnak:O)
Fura, h azt mondod: a jogász nem piacképes szak...
Ha vki summa cum laude diplomával végez, 3-4 idegen nyelvet tud és külföldre megy, nem fog állást kapni? Ez badarság sztem.
Igazából manapság minden egyetemi/fősulis szak divat szakma. Ha külföldön akarsz letelepedni, akkor ilyet felejts el, hogy magyar, történelem, jog. Jpgpt pláne.. Magyar jogrendszerrel külföldön sz*rt sem érsz. Meg ha nem érdekel a politika és a gazdaság akkor még ennyire sincs értelme. Ez a szak pont a politikáról szól, figyelned kell mindent, mert a jogszabályok nagyon gyorsan változnak. Arról nem is beszélve, hogy elhelyezkedési esélyeid közelítenek a nullához.
Csecsemő gondozás, gyógypedagógia, pszichológia, azért egész jó kis tárgyak. Külföldön is pszichológia a pszichológia, és a csecsemő gondozás is az.
Pl. a pszichológia keresett. Kórházakban, cégeknél, a sportban, vagy akár magánrendelőt is nyithatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!