Mi az Europass Bizonyítvány?
Van nekem egy rég megszerzett OKJ felső szakmám, most kértem EUROPASS-t, de csak egy papírt adtak "EUROPASS Bizonyítvány-Kiegészítő" címen, egy Magyar és egy Angol nyelvű példányt.
Én azt hittem ez is egy normál bizonyítvány, csak angol nyelven, és úgy hallottam fizetni is kell érte 5.000-et, akkor most én vagyok tévedésben vagy mi a helyzet?
akkor most az EUROPASS Bizonyítvány-Kiegészítő miben tér el az EUROPASS Bizonyítvány-tól?
a kiegészítő tartalmaz angol nyelvű leírást, eredményeket stb...
Habár az Europass bizonyítvány-kiegészítő nem helyettesíti az eredeti bizonyítványt és nem jelenti a végzettség automatikus elismerését, jóval részletesebb, mint a bizonyítvány, ezért könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést.
Az Europass bizonyítvány-kiegészítő olyan információkkal szolgál a szakképesítéséről, amelyek az eredeti bizonyítványban nem kerülnek kifejezésre:
• Az adott képzésbe való belépési követelmények,
• Megszerzett készségek és kompetenciák,
• Osztályzási rendszer,
• Továbbtanulás lehetséges következő szintje,
• Gyakorlati és elméleti órák aránya,
• Elvégzett óraszámok.
A törvény értelmében a vizsgáztató intézmények a bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítést kérhetnek - ez minden intézmény saját hatásköre. A magyar nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítés nem kérhető. Egy idegen nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért maximum a mindenkori minimálbér 5%-a kérhető el nyelvi változatonként. 2015-ben a minimálbér 105.000 Ft.-, így az Europass bizonyítvány-kiegészítő adminisztrációs díja 5.250 Ft.
Forrás: [link]
Ez de régi kérdés, már meg is feledkeztem róla :)
Időközben sikerült beszereznem, nekem ingyen ideadták szerencsére :)
Sokat nem értem vele még, de jó ha megvan, soha nem lehet tudni, legközelebb talán valóban sikerül kiköltöznöm külföldre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!