Mennyit kérnek el az Europass bizonyítványért ha ki szeretném váltani, OKJ felsőm van. Érdemes kiváltatni ha külföldre akarok menni de nem Európa?
tőlem 5000 ft-t kértek februárban !
Szerintem érdemes, a munkavállalást mindenképpen megkönnyítené. (főleg ha angolul van, ha munkaerőre van szükség, pl: Svájc, ott is beszámíthatják)
Ausztráliába megyek pár hónap múlva és már ha ott vagyok szeretném a szakmám is honosíttatni, szóval angol nyelvű mindenképp kell.
Egyébként én is 5.000-et olvastam, de azt hallottam lehet változó.
A törvény értelmében a vizsgáztató intézmények a bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítést kérhetnek - ez minden intézmény saját hatásköre. A magyar nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért költségtérítés nem kérhető. Egy idegen nyelvű bizonyítvány-kiegészítőért maximum a mindenkori minimálbér 5%-a kérhető el nyelvi változatonként. 2015-ben a minimálbér 105.000 Ft.-, így az Europass bizonyítvány-kiegészítő adminisztrációs díja 5.250 Ft.
Az Europass bizonyítvány-kiegészítők online rendszerében angol, német, francia, olasz, és spanyol nyelvű dokumentum kiállítására van lehetőség. Ugyanazon szakképesítés különböző nyelvi változataiért külön díj csak abban az esetben számítható fel, amennyiben a vizsgázó a bizonyítvány-kiegészítőt több idegen nyelven is kéri (például angolul és németül).
Bár az Europass bizonyítvány-kiegészítő elsősorban az Európai Unió tagállamaiban ismert és elismert, bárhol megkönnyíti a munka- és tanulmányi felvételizés folyamatát azáltal, hogy egy tartalmas és átlátható pályázati anyagot adsz be, ráadásul akár a célország nyelvén.
www.europass.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!