Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelet biológia és kémia...

Emelet biológia és kémia érettségi tanár nélkül, és könyv?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 17 éves vagyok, most végzek a tizedikkel. Orvos szeretnék lenni, és ehhez minimum 400 pontot kéne elérnem az érettségin. Már felvettem a biológia és kémia fakultációt. A kémia tanárom elég jó, és szeretem a kémiát, de a biológia tanárom nem megszokott tanár. Ha kérdezünk válaszol, de igazából, csak nagy vonalakban mondja el a könyv tartalmát, és eddig elég gyengén kérte számon, de fakton, állítólag sokkal keményebb. Egy tanítványa 40% emelt érettségit írt, így kétlem, hogy sokban számíthatok majd rá, bár reménykedem. A kérdésem: a biológiát meg lehet tanulni önállóan, vagy feltétlenül kell egy tanár? (Az én tanáromtól is kérdezhetek persze). Külön tanárt nem akarok fogadni, mert évi fél millió forintot is elkérnek, ha heti 2-3-szor járok. És milyen könyvből érdemes tanulni? A mozaikra gondoltam, bár elég nehéz, de erre épül az érettségi. Ez elegendő?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. jún. 11. 15:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Külön tanárhoz szerintetek érdemes járni? Édesanyám ma hallotta, hogy valakinek úgy lett 5-ös, hogy faktra járt, külön tanárhoz, és az ELTE felkészítőjére. Nekem ez soknak tűnik, de állítólag nem könnyű belecsöppenni. Erről mi a véleményetek?

2014. jún. 13. 13:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ha megvan hozzá a szorgalmad, az önbizalmad, és eléggé akarod, akkor önállóan is fel lehet készülni. Az órai tanárom nekem is elég rossz volt, bár én jártam az utolsó évben külön tanárhoz heti egy alkalommal 1,5 órára. De nekem ez az önbizalmam növelésére is kellett kicsit...:) Másképp nem mentem volna neki nyugodtan az emelet biológiának, de én már csak ilyen vagyok.

Ez a tanárom egyébként a 11.-es könyvből mindenképp ezt a maximosat ajánlotta:

[link]

Azt mondta róla, hogy ebben szerinte benne vannak majdnem teljesen, amit a követelményrendszer kér, és hogy nagyon jó könyv. (Tudni kell egyébként a tanárnőről, hogy szinte egyik könyv sem felel meg neki, mindegyikben talál valami hibát, de erre az egyre azt mondta, hogy jó.)

A többi kötetet nem ajánlotta ennyire, azt mondta, hogy a 10.-es az elég gagyi, legalábbis vannak benne olyan részek, a 12.-es meg túl részletes a követelményrendszerhez. Kémiából meg a Villányi-féle példatárból készültünk mi is fakton. A könyvet azt nem vetették meg velünk, mert a tanárunk kiadta a jegyzeteit, de a példatárt azt nagyon dicsérte, meg a könyvet is egyébként, csak mivel kiegészítgetős, ezért fakton nem lett volna időnk azt végigvenni, a jegyzeteivel meg jobban tudta pörgetni a dolgokat.

Szóval sok sikert, és remélem segíthettem a könyvvel!

2014. jún. 16. 22:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Én idén érettségiztem, és emeltet csináltam mind a kettőből. Emelt szinten tanultam az iskolában is, és heti egyszer jártam különórára. Nekem elég volt a mozaikos könyv, csak abból tanultam. Évközbe rengeteg érettségit megcsináltunk mind a két tantárgyból, valamint kémiából hetente legalább 2-szer, 3-szor írtunk. Egy a lényeg, hogy mindig szinten tartsd a tudásod.
2014. jún. 26. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!