Kellő szorgalommal írhatok 5-ös matek érettségit, ha nincs logikám?
Egyértelműen humán beállítottságú vagyok, főleg a nyelvek tanulása megy jól, a számokkal mindig küzdöttem.
Idén 3-as lettem matekból, de szerintem a tudásom valójában csak kettes. A tanár azt mondta, hogy nem hiszi, hogy így meglesz az érettségin a 3-as... Ez nagyon szíven ütött, mert nekem eszembe sem jutott, hogy a 3-as legyen a célom, mindig is maxinalista voltam, és égne a pofámon a bőr, ha csak ennyit tudnék összehozni.
Már most nyáron el akarok kezdeni készülni rá, az előző évi feladatsorokon kívül hogy gyakorolhatnék még?
"akadémikus stílusban vannak megmagyarázva... a matektanár érti más meg nem nagyon"
Abban igazad van, hogy néha komoly szellemi energia-befektetést kíván egy levezetés megértése, és abban is, hogy valamiért (el nem tudom képzelni, miért) gyakran a legszárazabb, legidegenszerűbb nagyképű stílusban képesek a tankönyvek és a tanárok is előadni ezeket a tulajdonképpen pofonegyszerű dolgokat.
Viszont a jó benne az, hogy elegendő csak egyszer megérteni, és onnantól tudod alkalmazni - sőt, a többi levezetést is valamivel könnyebben érted majd meg.
Csak közben nem csak matekra kell tanulni hanem még 4 érettségi és számtalan "túlsokaszabadidőd?" tárgyra.
Főleg, hogy nagyon sok az elméleti anyag, miközben csak gyakorlati vizsga van... Miért kellett pl anno megtanulni, hogy miért az a másodfokú egyenlet megoldóképlete, mikor senki nem emlékszik már az elméleti háttérre.
főleg hogy pl az én számológépem csak annyit kér, hogy a,b,c aztán kijön az x1 x2 a képlet is felesleges
a számológép használata persze nincs benne a tanmenetben ,pedig az egyetlen dolog ami a mérnököktől a gyógyszerészekig mindenkinek kell
nem azt mondom, hogy ne is ismerjük a képletet csak használjuk, de pl dogánál elég lenne csak azt mérni, hogy tudod e azokat alkalmazni ami az anyag alapvető része
a többségnek az a tudás is bőven elég élete hátralévő részére ami az érettségi első részében van számonkérve
5-ös, nagyon köszi az infót, szerintem megpróbálom ezt a tábort, jónak ígérkezik, és hasznos is! :)
A többieknek is köszönöm. Szerintem jövőre külön matektanárhoz fogok járni, mert csoportos foglalkozásokon szinte sosem értem meg a lényeget. Pont a másodfokú egyenlet volt az, amit heteken át nem értettem meg az órákon... Doga előtti délután megkértem a tanárt, hogy szánjon rám egy órát, és rájöttem, hogy pofonegyszerű, csak egy képletet kell megjegyezni, és másnap ötöst írtam. :) Az a baj, hogy nekem szabályok, sémák kellenek, ami alapján meg tudnám csinálni a feladatokat, de az a baj, hogy ennyi nem elég, logikus gondolkodás is kell hozzá, de az sokszor nem megy. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!