Aki emelt földrajzból szóbelizett már. A tételek hogy voltak?
A kérdést nem értem nagyon.:D
De ahhoz képest, hogy sokat tanultam, egy kb. középszintű érettséginek felelt meg szerintem. Legalábbis nehezebbnek gondoltam, azt hittem, hogy nagyon belefognak kérdezni dolgokba, de nem.:D
Adtak meg központi követelményrendszert, témák szerint. A témákon belül meg ilyenek vannak pl: 'Magyarázza meg a világgazdasági pólusok kialakulásának okait, folyamatát és területi átrendeződését.'
A kérdés. :D Ilyen típusúak voltak a konkrét tételek?
Hú, hát, bocsi, nem tudom, mivel egyedül készültem, mert nem indult földrajzos csoport emelt szinten, a tanárt meg nem érdekelte a dolog.
Annyit tudok csak elmondani, hogy vannak ugye a témakörök, na azon belül meg részek. Nekem pl. a témakör Mo. természetföldrajzi adottságai voltak azon belül pedig az Alföldről kellett beszélnem, milyen résztájai vannak hogy alakultak ki, úgy ennyi. A másik meg Latin-Amerika társadalmáról, gazdaságáról kellett beszélnem nagy vonalakban.
Első vagyok, bocsi, hogy nem írtam :D
Én nagyon könnyűeket húztam. És bár mielőtt bementem azt hittem, hogy semmit nem tudok ahogy hallgattam az előttem lévő felelését megnyugtatott, mert semmit nem tudott, a szomszéd néni is többet mondott volna, a végén azt sem tudta melyik kontinensen jár :DD Mégis rendesek voltak vele, szinte már helyette mondták a szavakat.Na ha én tanár lennék, nem engednék ilyeneket....
Másodikként feleltem, a hideg éghajlatról húztam, de bonyolult kérdés volt, mert magát a hideg éghajlatot is elemeznem kellett, illetve azon az éghajlaton az emberi befolyásoló tényezőket. B tétel a Kisalföld, és az Északi-középhegység összehasonlítása gazdaságilag. a gazdasági szerkezetváltás fogalma, illetve a rendszerváltozás hatása a területekre.
Miután itthon megnéztem a témaköröket, úgy láttam, hogy a kérdések 3-4 témakörből is csipegetnek tételenként.
Gondolom ti már lefeleltetek, de másnak jól jöhet a válaszom, mert én sem találtam semmit hogyan is van ez, a föci emelttel senki sem foglalkozik :)
Ti miket húztatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!