Államis már csak perkálva hagyhatja ott az egyetemet?
Figyelt kérdés
Annyit tudok, hogy első félév után még gond nélkül ki lehet iratkozni. De mi van, ha kiderül év végére, hogy nincsenek meg a kellő képességei a szakhoz? Mennyit kell fizetni és mikor?
Elbuktam egy fontos vizsgát, úgyhogy most ilyeneken agyalok... Nem akarom otthagyni, mert nagyon szeretem a sulit, csak eszembe jutott, mi van, ha jövőre sem fog jobban menni...
Előre is köszönöm, ha lesz válasz, aki meg csak azt szeretné írni, hogy rohadjak meg, amiért elmegy rám az adója, ne írjon, mert ja, úgyis tudom.
2014. jún. 3. 17:10
1/8 anonim válasza:
Szia :) ebben az esetben 2 lehetőséged van: az első,és nehezebb megoldás,hogy egy összegben kifizeted az eddigi tanulóidődnek megfelelő tandíjat. Ez nem volna gáz,ha nem a kiíratkozástól számítva kb 3 hónapon belül kérnének szaktól függően több 100ezer forintot+egyéb költségek,koleszdíj esetleg,stb. Vagy a második opció szerint 1 évet ledolgozol Magyarországon normális bejelentett munkával. Ekkor csak az adót vonják le,a fizu a tiéd marad,egyszerűen csak melózol. A veszélye ugye az,hogy ha dolgozol,nem lesz energiád új szakot kezdeni,és lehet,hogy a munka világában ragadsz. De azt tanácsolom,hogy ha szereted,amit csinálsz,csak a nehézségek miatt ne hagyd abba! ^^ sok szerencsét,remélem segíthettem! :)
3/8 A kérdező kommentje:
Nyelvszak. Két hete volt az alapfokú nyelvvizsgánk, és nem sikerült egy feladatrész, úgyhogy elbuktam, és csúszok egy évet. Tudom, tudom, ez csak egy nyelvszak, nem kéne gondot okozzon, de hát... Ha már most megbuktam, mi lesz a középfokú és felsőfokú vizsgákkal...? Nem akarok 30 évesen diplomázni.
2014. jún. 4. 12:52
4/8 A kérdező kommentje:
Ja és ledolgozni mennyi időm van? Tekintve, hogy munkanélküliség van, nem érzem reálisnak, hogy érettségivel, tanulói jogviszony nélkül munkát találjak...
2014. jún. 4. 12:53
5/8 A kérdező kommentje:
Mármint mikor kellene munkába állni, ez is meg van szabva? Vagy 20 éven belül..?
2014. jún. 4. 12:53
6/8 anonim válasza:
Talán néhány hónap haladékot kapsz. De nagyon rövid időn belül munkába kell állnod. Egyébként hidd el,könnyebb fiatalként hivatásos munkát találnod,mint kifizetni. Főleg ha fiú vagy,bármelyik üzemben szívesen felveszik az életerős fiatalembereket.
7/8 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, szóval ennyit erről. Egyetem és érettségi között elég sokáig keresgéltem munkát, szóval tudom, hogy kb. a nullával egyenlő az esélye annak, hogy munkát találjak . Szóval ha nem fizetek időn belül, elveszik a nem létező vagyontárgyaimat? Olyan ösztönző bármit is csinálni.
2014. jún. 6. 15:44
8/8 anonim válasza:
Uhh,akkor bocsi. Nekem ismerősöm járt így,ő is lány,de dolgozni fog. Arról viszont nincs tudomasom,hogy mit csinálnak,ha nem fizetsz. Ha komolyan abba szeretnéd hagyni az egydtemet,szerintem írj az oktatási minisztériumhoz. Ismerősöm is velük levelezik egy ideje,innen tudom az infót. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!