Külföldi munka vagy jogi diploma itthon? Megéri még itthon tanulni?
Én a helyedben mennék külföldre. Annyi jogász van már az országban, hogy csak akkor van esélyed elhelyezkedni, ha protekció is van a diploma mellett. Szóval felnőtt ember vagy, ne a szüleid döntsenek helyetted.
Azon esetleg érdemes elgondolkodni, hogy valami olyan szakmát szerezz itthon amivel kint is boldogulnál és akkor nem a legotvarabb munka jutna.
Én is B-A-Z megyei vagyok. Értem miről beszélsz. Nem írtad milyen szakot hagytál ott? Miből adódik hogy a szüleid nem bíznak a képességeidben? Elég furcsa számomra, mert a legtöbb szülő agyondicséri a gyerekét...Pláne abban a vonatkozásban nem értem, hogy ennyire jól teljesítettél középiskolában.
Ettől függetlenül, nem tartom jó ötletnek hogy egy érettségivel nekivágjál külföldnek még akkor sem ha beszéled az angolt. Nézd odakint sem rózsaszínű minden. Ha semmihez nem értesz akkor a legalja, legkevésbé megfizetett munkát kell végezned. Nem éppen lélekemelő ha betolakodó segédmunkás vagy egy idegen országban. Ezt a pszichés megterhelést megspórolnám a helyedben magamnak. Azt sem írtad hogy a jog érdekel-e? A válaszadók rosszul gondolják, mindig nagy perspektíva van benne. Bár külföldön korlátozott a lehetőség, nyilván EU adminisztráció jöhetne szóba jogászként ha már külföldön szeretnél élni. Vagy szerezz olyan területen diplomát ami EU kompatibilis, ez alatt azt értem, hogy olyan területen ami mindenhol egyforma, ezért elfogadott kint is.
pl. konduktor, gépészmérnök, villamosmérnök, orvos, fogorvos, ápoló, orvosdiagnosztikai analitikus,gyógytornász...
Utána már lehet külföldre menni. pl. a SOTE orvosdiagnosztikai analitikus szakon végzőket "levadásszák" már diplomázáskor az egyetemről Angliába meg Portugáliába...nem kevés fizetéssel. Ekkor már kicsit más külföldre menni dolgozni. tudod a képzetlen munkaerő ott sem él jól...
Vagy eleve menj kinti egyetemre tanulni..az sem rossz megoldás...
De ez vágjunk neki a vak világnak, majd meglátjuk mi lesz nem éppen bölcs döntés.
Jog tipikusan az a szakma amit csak az adott országban tudsz alkalmazni. A nemzetközi jog is a magyar és nemzetközi jog közötti kapocs lenne. Tehát ha ezt elvégzed, nem mehetsz ki Angliába pl. válóperes-ügyvédnek.
A főiskolai szakoddal sokkal többre mennél, ha külföldre vágysz.
Szia, mindenképpen javaslom, hogy nézd meg itt is, hogy van-e számodra is érdekes, olcsó képzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!