Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Le tudná írni nekem valaki,...

Le tudná írni nekem valaki, hogy pontosan hogyan is lesz valakiből orvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy pontosan melyik évben mi van,illetve mikor szakosodnak,az mennyi idő, és milyen szakirányok vannak? A másik kérdésem pedig az,hogy ha nem vagyok szín ötös (4.4-es átlag) attól még bírhatom,vagy tényleg hihetetlenül nehéz?

2014. máj. 26. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Orvosi egyetem. Ez minimum hat év. Ekkor még nincs szakosodás, mindenki ugyanazt tanulja, a végén pedig általános orvos lesz.

2. Szakképzés. Erre az egyetem után kell felvételizni. Az első 26 hónap a rezidensképzés, utána pedig szaktól függően x év szakirányú képzés jön.

A szakképzés hossza a szakiránytól függ, ált. 5 év, de van olyan is, ami csak 3 (háziorvos) és van, ami 6 (pl. traumatológia-ortopédia). Ezek után még lehet ráépített szakképzéseket is csinálni (pl. belgyógyászatra rá lehet építeni az endokrinológiát).

Rengeteg szakirány van, nem szeretném őket felsorolni, de ha nagyon érdekel, itt megtalálod őket, képzési idővel együtt: [link]

Csupán az átlagos alapján nem lehet arra következtetni, hogy el tudod-e végezi vagy sem. Nem egyszerű, az biztos, de azért nem is lehetetlen. Nyilván van olyan, aki nem tudja elvégezni, de szerintem azért annak, aki képes bejutni az egyetemre, már megvannak az alapvető képességei hozzá, utána már csak rajta múlik, hogy megy-e vagy sem.

2014. máj. 26. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:
átlagod* alapján
2014. máj. 26. 11:30
 3/6 A kérdező kommentje:
ÉS a rezidensképzés miből áll?
2014. máj. 26. 11:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Különböző osztályokon kell gyakorlatot teljesíteni. Gyakorlatilag orvosként dolgozik már az illető, csak még nem önállóan.
2014. máj. 26. 11:55
 5/6 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm szépen :)
2014. máj. 26. 12:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem gimiben 3,9 volt a legjobb átlagom. Itt orvosin 4,5, és lassan végzek. Sokat jelent az, ha az ember olyat tanul, ami érdekli...
2014. máj. 26. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!