Lehet még valakiből orvos, annak ellenére hogy nem tanul/tanult latint?

Kérdező, nagyon kevés gimiben tanítanak latint, ne aggódj, az egyetemen úgy is nyomatni fogják keményen nektek. Inkább a biológiára, kémiára gyúrj rá. Ja és az angol nyelvre, mert nem árt, ha lesz egy nyelvvizsgád is, már csak a plusz pontok miatt is ill. gondolom sok szakirodalom, vagy kutatási eredmény csak angol nyelven lesz elérhető.
De egyébként most mi is a helyzet a biológiával? Eddig még nem volt benne a tanmenetetekben? 10.-es vagy most?

anno én is közgazdasági szakközépiskolába jártam, és nálunk úgy volt, hogy csak az első két évben voltak reál tantárgyak (matekot kivéve). szerintem ti is fogtok két évig tanulni, majd a következő évtől. Viszont ebből a szempontból nem leszel könnyű helyzetben, mert ugye a gimisek általában négy évig tanulnak reál tárgyakat is, így ez a te részedről nagyobb készülődést fog igényelni, akár még magántanárra is szükséged lehet. És ha jól sejtem, akkor biológiából emelt szintű érettségire lesz szükséged.
Azt ajánlom, hogy kérdezz rá az osztályfőnöködnél, hogy várható-e biosz a köv. évtől és nézegess biosz érettségire felkészítő könyveket is, vagyis barátkozz a témával :)
OKsa köszönöm szépen a tanácsokat ezt a könyveset megfogadom:)
De amúgy akkor szerintetek van rá esély hogy mégis orvos lehetek??

Kevés gimiben tanítanak latint. Ha csak latintudással lehetne orvosira menni, elég kevesen kerülnének be:D
Egyetemen van kötelező latin, amennyi kell az orvosláshoz, annyit megtanítanak.
Még lehet belőled orvos, de biológiából és kémiából(vagy fizikából) emelten kell érettségizned.
Ahhoz pedig igen csak bele kellene húznod a tanulásba.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!