Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehet még valakiből orvos,...

Lehet még valakiből orvos, annak ellenére hogy nem tanul/tanult latint?

Figyelt kérdés
16éves vagyok és nagyon tetszik az orvosi szakma, de nem tanulok latint és mindenki azt mondja ,hogy így már nem lehetek orvos. Igaz??

2014. febr. 6. 19:18
 1/10 anonim válasza:
Azt csak az egyetemen tanítják!
2014. febr. 6. 19:40
 2/10 A kérdező kommentje:
* én egy szakközépiskolába járok ahol a biosz nincs a tantervünkbe, de úgy hallottam jövőre lehet hogy benne lesz. És így akkor bioszból nem lehet érettségizni , nem??:ss Mert nem sikerülne..Csak ha még valaki elmondja hogy mondjak le az orvosiról akkor majd idővel elfogadom és lezárom!
2014. febr. 6. 19:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen?:oo mert nekem mindenki azt mondja hogy már a gimnáziumba el kell kezdeni. Azért is mennek oda.
2014. febr. 6. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagyon kevés gimiben tanítanak latint, ne aggódj, az egyetemen úgy is nyomatni fogják keményen nektek. Inkább a biológiára, kémiára gyúrj rá. Ja és az angol nyelvre, mert nem árt, ha lesz egy nyelvvizsgád is, már csak a plusz pontok miatt is ill. gondolom sok szakirodalom, vagy kutatási eredmény csak angol nyelven lesz elérhető.

De egyébként most mi is a helyzet a biológiával? Eddig még nem volt benne a tanmenetetekben? 10.-es vagy most?

2014. febr. 6. 19:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Háát igen. Én olyan szakközépiskolába járok ahol Közgazdaságot tanulok. És van fizikánk meg kémián (de nem tudom hogy meddig:s mert elképzelhető hogy csak 2éves tantárgyak), de biológiánk meg nincs:s. És ahogy utána olvastam ennek a témának akkor jutott eszembe hogy hoppá bioszunk nincs is.
2014. febr. 6. 20:09
 6/10 anonim ***** válasza:

anno én is közgazdasági szakközépiskolába jártam, és nálunk úgy volt, hogy csak az első két évben voltak reál tantárgyak (matekot kivéve). szerintem ti is fogtok két évig tanulni, majd a következő évtől. Viszont ebből a szempontból nem leszel könnyű helyzetben, mert ugye a gimisek általában négy évig tanulnak reál tárgyakat is, így ez a te részedről nagyobb készülődést fog igényelni, akár még magántanárra is szükséged lehet. És ha jól sejtem, akkor biológiából emelt szintű érettségire lesz szükséged.

Azt ajánlom, hogy kérdezz rá az osztályfőnöködnél, hogy várható-e biosz a köv. évtől és nézegess biosz érettségire felkészítő könyveket is, vagyis barátkozz a témával :)

2014. febr. 6. 20:54
 7/10 A kérdező kommentje:

OKsa köszönöm szépen a tanácsokat ezt a könyveset megfogadom:)

De amúgy akkor szerintetek van rá esély hogy mégis orvos lehetek??

2014. febr. 6. 20:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Kevés gimiben tanítanak latint. Ha csak latintudással lehetne orvosira menni, elég kevesen kerülnének be:D

Egyetemen van kötelező latin, amennyi kell az orvosláshoz, annyit megtanítanak.

Még lehet belőled orvos, de biológiából és kémiából(vagy fizikából) emelten kell érettségizned.

Ahhoz pedig igen csak bele kellene húznod a tanulásba.

2014. febr. 6. 21:03
 9/10 anonim ***** válasza:
persze, bőven van esély arra, hogy orvos legyél, de az elkövetkező két (és fél) év nem lesz egyszerű. Nagyon rá kell hajtanod a felvételi tárgyakra, és mellette a többi tárgyból is jól kell teljesítened, hogy jó legyen az átlagod. nézegesd a felvi.hu-n hogy eddig mennyi volt a ponthatár. Úgyhogy én továbbra is azt mondom, hogy önszorgalomból már most elkezdhetsz foglalkozni a biológiával, kémiával (vagy fizikával).
2014. febr. 6. 21:21
 10/10 A kérdező kommentje:
oksa:DDnagyon szépen köszönöm a tanácsokat:DD*-*
2014. febr. 6. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!