Iskolai zaklatás: Mit tehetnénk?
Én egy 18 éves srác vagyok. A barátnőm és én is idén érettségizünk egy gimnáziumba. A kérdésem nem közvetlen rám vagy a barátnőmre vonatkozik HANEM /sajnos/ a barátnőm öccsére vonatkozik. Most 10. osztályos egy szakközépiskolába. Sajnos van az osztályába néhány olyan gyerek aki sajátos módját választotta annak, az osztálytársak figyelmét felhívják magukra. (Nem pozitív dolog.) Sajnos kinézték a fizikailag a leggyengébbet és amikor a tanár nem látja illetve hallja őket, akkor elég durva szavakkal illetik illetve folyamatosan fenyegetik, hogy megverik. Hiába szólt az osztályfőnökének, az igazgatónak, NEM TETTEK SEMMIT. Otthon nem mer szólni, mert fél, hogy ha bemennek a szülei utána minden rosszabbra fordul. Magával az iskolával nincs baja. Sajnos ez a 3-4 rosszindulatú, provokáló osztálytárs miatt nem szívesen hagyná ott a sulit. A barátnőm is megpróbált már bemenni és beszélni az osztályfőnökkel, de be sem engedték. Amikor esetleg egy időben ”végeztünk” és jöttünk hazafelé, akkor legalább a buszon nem volt incidens.
Szerintetek a barátnőm vagy én tehetünk-e valamit, hogy megfékezzük a zaklatásokat és a fenyegetéseket? Szóljunk-e mi a szülőknek? Jogos lehet-e a félelme azzal kapcsolatba, hogy rosszabbra fordulhat minden ha bemennek az iskolába?
A segítségeteket és tanácsotokat előre is köszönöm.
ezt angol területeken Bullynak hívják ahol igen gyakori de itthon is sajnos. és jellemző, hogy a töketlen pedagógusok impotensek.
-vagy megvédi magát, mivel ezeknek a szája nagy csak
-maga mellé szerez barátokat, mert a szürke egereket nézik ki
-szülőknek kell szólni.
de meg is lehet őket verni végső esetben.
Szülőknek mindenképp szólni kellene, ők tudnak akkor tenni ez ügyben, hogy legalább az osztályfőnök vagy az igazgató egyáltalán meghallgassa őket... Ha ezek ellenére sem történik semmi, akkor nincs mese, sajnos el kell hozni a srácot a suliból, mert teljesen ki fog készülni szerencsétlen.
A srácnak pedig mindenképp ajánlanám a konditermi edzést vagy valamilyen küzdősportot! Nem a verekedés miatt, hanem mert tényleg növeli az önbizalmat, és ha már az elején nem így állt volna hozzá a dolgokhoz, akkor szerintem már rég le is szálltak volna róla.
Ezt azért az OF-nek meg a dirinek illene rendezni, de mivel a gyerkőc (szerintem) cigány, nem csodákszok, hogy ódzkodnak.
Mindenekelőtt a szülőknek kell szólni, esetleg a rendőrségnek.
Anno én is ilyenügyet egy akkora jbalegynessel intéztem el, hogy betört az orra. Azután több "kérdés2 már nem volt.
Persze, hogy nem akarja a szüleit belevonni. Ez egy szégyenletes helyzet a számára, nem akarja, hogy ők ezt megtudják. Nagyon ritka, hogy otthon ilyenről beszélnek.
Én is ilyen helyzetben voltam. Azt hitte pár srác, hogy jó móka cikizni engem. Megmondtam az egyiknek, ha még egyszer beszól, akkor megverem. Hát beszólt. Megvertem. Utána kuss volt.
Nem követendő példának írtam, de az, hogy hatékony, minden kétségen kívül áll.
Beszéljen az igazgatóval vagy osztályfőnökkel és nyugodtan fenyegesse meg őket, hogy ha nem lépnek az ügyben, akkor a sajtóhoz fordul. Biztos lehetsz benne, hogy egy iskola sem akarja, hogy a médiában megjelenjen ilyen kontextusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!