Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Az egyik távoli rokonom most költözött ide a "szomszéd" faluba. Egy közeli városba járunk két különböző szakközépiskolába.

Nem egy gyenge felépítésű gyerek. Azaz megtudná védeni magát, de két okból mégsem teszi.

-1- Mivel ő évekig kondizott és boxolt, így tisztában van avval, hogy milyen erőben van;

-2- Ebből jön az, hogy nem mer verekedni, mert fél, hogy még a végén ő lesz a végén mindenért a hibás.

Ok amiért a kérdés és a fenti "okozati konkrétum" felmerült:

Februárba került az iskolába, azóta folyamatosan inzultálják és fenyegetik az osztályból többen.

A szüleinek nem meri elmondani. Nekem is csak úgy mondta el, hogy meg kért rá, hogy ne mondjam el még az én szüleimnek sem, mert attól tart, hogy ha a szüleimnek elmondanám akkor rögtön értesítenék az ő szüleit.

Mind a kettőnkön látszik, hogy valami gond van, de egyikünk sem mond semmit. Az én szüleim és az ő szülei is találgatnak, de ennél "kisebb" dolgokra gondolnak. (pl. rossz jegy vagy esetleg szerelmi bánat)

Én mivel törvényileg nem vagyok senkije így intézkedni nem tudok.

Mit tegyek?

Szóljak legalább az én szüleimnek?

(Azt nem akarom, hogy visszakerüljön hozzá a nekem elmondottak.)

2013. máj. 5. 19:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben az iskolában kell szólni

valakinek (a gyerek osztályfőnökének

vagy az iskola igazgatónak) !

2013. máj. 5. 19:44
 2/5 anonim ***** válasza:

A szülők nem hinném hogy sokat

tehetnének-

Vagy a gyereknek kéne másik iskolába menni

2013. máj. 5. 19:45
 3/5 anonim válasza:

Amennyiben egyformán kezelik az iskolába az "új" ér a "régebbi" diákok között akkor akár maga a rokonod is eltudná magának intézni, egyébként nem válna sem előnyére sem pedig a hátrányára ha szólna a szüleinek.

Nálunk az egyik haverom járt ugyanígy, de náluk csak úgy csillapodott a helyzet, hogy a szülei bementek az iskolába illetve az érintetteket majd egy évnyi gyötrelem után feljelentették.

2013. máj. 5. 20:40
 4/5 FNR960924 válasza:

Az ilyeneket biztos nem a tanár előtt csinálnak.

Szólnia kellene az osztályfőnöknek, amennyiben ő nem csinál semmit akkor az igazgatónak. Ha az utóbbi sem lép semmit az ügyben akkor a szülőknek és akkor a szülők fellépésén múlik, hogy mit csinál a továbbiakban az iskolavezetése és az osztályfőnök. Amennyiben akkor sem lép az "iskola" az ügyben akkor ellehet gondolkozni azon amit a 3. válaszoló írt. Azaz rendőrséghez fordulni.

2013. máj. 5. 20:55
 5/5 anonim válasza:

Nálunk a nővérem fia volt hasonló helyzetbe.

Ő 1,5 évig nem szólt semmit otthon. Addig megpróbált többször ő maga intézkedni a saját ügyébe intézkedni, ami azt jelentette, hogy szólt az osztályfőnöknek, a helyettes osztályfőnöknek (mert náluk ilyen is van) illetve az igazgatónak, de miután többszöri szólás után sem csináltak semmit az érintett tanárok, szólt az unokaöcsém a szüleinek és miután ők el indították a "lavinát" utána kezdték komolyan venni a történetet a tanárok.

2013. máj. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!