Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol tudnék megtanulni japánul?

Hol tudnék megtanulni japánul?

Figyelt kérdés
2009. dec. 29. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Van japán szak, pl. ELTE-n. Sok japános vállal magánórát is. Meg nézz japán animéket felirattal.
2009. dec. 29. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
jah az igaz én már egy csomó szót tudok azzal hogy feliratosan néztem a Dragon ball-t ,de komolyan mondom
2009. dec. 29. 13:47
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Tőlem :)
2010. jan. 14. 16:14
 4/11 A kérdező kommentje:
akkor hajrá :D
2010. jan. 16. 12:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A Bosnyák térnél!

Én is itt tanultam, sokkal színvonalasabb mint az egyetemen.

Én itt sziklaszilárd alapokat kaptam és állatira jófejek a tanárok!

ChiPuro Nyelviskola

1142 Budapest, Nagy Lajos király útja 126.

Bosnyák tértől 3 perc.

www.nyelvtanulas.gportal.hu

és van rengetegféle kedvezmény is! (a honlapjukon elolvashatod. :)

2010. febr. 4. 00:22
 6/11 anonim ***** válasza:
88%

Sajnálom, de ki kell ábrándítanom azokat, akik szerint az animékből felirattal meg lehet tanulni japánul... Még ha csak pár szót vagy mondatot is.

Ugyanis az animékben csupa szleng minden. Még a létigét (mely szinte minden japán mondatban van) is szlengesítik!

Az egyszerű jelenidő a "desu". Ez szlengben: "da yo".

Azért van különbség...

Ráadásul ha megszólalsz így egy utcán Japánban, nemigen fognak veled szóbaállni...

2010. febr. 20. 20:08
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az igaz, hogy nem lehet megtanulni a nyelvet pusztán a japán nyelvű filmekből/animékből, de ha már tudod az alapokat (ami mellesleg egyáltalán nem nehéz, és pár hét alatt el lehet sajátítani akár önállóan is), akkor nagyon jók a filmek arra, hogy bővítsd a szókincsedet. De ez minden nyelvnél így van, semmilyen nyelvet nem lehet megtanulni, ha csak filmeket nézel.
2010. febr. 21. 11:52
 8/11 Petty Clown válasza:

Ha esetleg Veszprém környékén laksz, akkor ajánlani tudom a Pannon egyetemen tartott japán nyelvtanfolyamot is. Japánból érkezett tanár tanít. Nagyon-nagyon jók az órák. :)

Szeptember elején érdemes felmenni az egyetem honlapjára. Akkor írják ki az új tanfolyamok kezdési idejét és költségét is.

2010. máj. 31. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Babits Mihány Gimnázium japán szak ( budapest)

HUnfalvy János Közgazdasági tralala Szakközépiskola ( budapest)

2010. júl. 1. 13:51
 10/11 anonim válasza:

azzal nem teljesen értek egyet, hogy az animékből nem lehet megtanulni a nyelvet... igaz, hogy sok a szleng benne, de akkor ne olyan animéket nézzen :D

amúgy egy kis nyelvtan: a "desu" udvariassági, jelen időben, a "da yo" pedig egyszerűben, amit a barátokkal használsz. :D

a Kérdezőnek: ELO - Európai Levelező Oktatás

[link]

szeptember óta innen tanulok; nagyon hasznos, és jó! :) csak ajánlani tudom.

ha úgy döntesz, elkezdesz tanulni, vegyél fel skypére (miroku.san) és segítek. :D meg a gyakorlás se árt nekem, mert felejt az ember, ha nem ismétli valakivel... :D

2010. júl. 3. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!