Mennyi idő alatt lehet megtanulni japánul középszinten?
Szerintem ne hallgass az első válaszolóra...
Én otthon tanulva másfél év alatt szereztem középfokú nyelvvizsgát - nem azért, mert nyelvzseni vagyok, hanem csak kitartónak kell lenni. Nem nehéz nyelv, inkább 'sok'. A kanjik tényleg nehezek az elején, de hamar meglátod bennük a rendszert.
Szerintem egy-másfél év alatt meg lehet tanulni. (Középszinten, annál jobban jóval több idő...)
Az attól függ, hogy mit tekintünk "közép" szintnek.
Arra, gondolok, hogy ugye van egyszer az állami nyelvvizsga rendszer (Rigó utca), ami három fokozatú, alap, közép és felső, illetve van a japán nemzetközi nyelvvizsgarendszer, ami öt fokozatú (N5 - N1, ahol ez utóbbi a legnehezebb)
Annak ellenére, hogy szinte minden japán nyelvtankönyv, ami a nyelvvizsga fokozataival is foglalkozik, az N2-es szintet jelöli meg középfoknak, az N1-et pedig felsőnek, a magyarok "szeretik" azt hangoztatni, hogy ha már N5-ös vizsgájuk van, akkor "alapfokújuk" van, ha pedig N4-es, akkor középfokújuk. Ugyanakkor az N4-es még messz van a középfokútól, hiszen csupán 300 kandzsit és 1.500 szót kell hozzá tudni.
S hogy mihez mennyi idő kell, N5-höz átlagosan 250-400 tanóra, N4-hez 500-700, N3-hoz nincs pontos információm, N2-höz 1.400-2.000.
Az információkat több szempontból is hitelesnek tekintheted. Egyrészt a JLPT (Japanese Language Proficiency Test) hivatalos honlapján is megtalálod, másrészt, mint N1-es vizsgával rendelkező, tapasztalatból is igazolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!