2014 informatika érettségi beadandó fájlok nevei után kellett kiterjesztés is?
Azért mert nálunk azt mondták hogy kell viszont nem emlékszem, hogy pptx-et írtam vagy csak ppt. Nem emlékszem, hogy oda írtam-e az x-et... Most ezen izgulok, nagyon ideges vagyok.
Egyik osztálytársam pedig semmilyen kiterjesztést nem írt, és megkérdezett egy másik iskola béli tanárt ott pedig azt mondták, hogy nem volt kötelező oda írni a kiterjesztést...
Most akkor hogy is van ez?
Ugye a pptx fájl a Power Point alap kiterjesztése, tehát teljesen felesleges a végére akármit is írni, mert alapból így menti el. Ha mentésnél azt írtad, hogy Név.ppt attól még ugyan úgy pptx kiterjesztésű lesz, de abban az esetben is, ha Név.pdf-et írsz, mert ahogy írtam csak a jegyzettömbnél változik meg a kiterjesztés ilyen esetben. Ha az Office bármely alkalmazásánál akarod megváltoztatni az alapkiterjesztést, akkor az a mentésnél a "fájlneve" alatt lévő "fájltípusa" sorban tudod megtenni.
Tehát maximum, azért fogsz pontot veszíteni, mert a dokumentum címét helytelennek fogják minősíteni.
Természetesen mindig kell írni, nemcsak 2014-ben, mert a kiterjesztés a név része, azzal van meghatározva a file. Teljesen mindegy, hogy melyik programnak mi az alapértelmezett formátuma, ha egyszer a beadott állományok nevét kell odaírni, akkor az a teljes neve.
Ha rosszat írtál oda, akkor a felügyelő tanár is hibázott, ellenőriznie kellett volna, az van-e mentve, amit felírtál.
De ne izgulj, ezért nem vonnak le pontot, nem is értékelik, ez csak afféle leltár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!