Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Néha a hányinger rám jön...

Néha a hányinger rám jön amikor újra és újra megpróbálok tanulni matek vizsgára, hagyjam abba az egyetemet?

Figyelt kérdés

A matek tantárggyal van egyedül gondom. Már 3. éve futok neki. Tudom, hogy hosszú távon megéri, de úgy érzem, hogy a többi tantárgy még nehezebb lesz.

Igazából már csak nyűgnek érzem a sulit. Már mellette dolgozom, levelezős képzésen vagyok.

2014. máj. 17. 00:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Felvettek mindig. Nehezen szülöm a hosszútávú döntéseket. Egyszer beiratkoztam, aztán pár hét után ott is hagytam, másodszorra már el se mentem a beiratkozásra. Most jól érzem itt magam.
2014. máj. 17. 00:39
 12/15 A kérdező kommentje:

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyi időt elpazarlok az egyetemre, ahelyett, hogy a céljaimmal foglalkoznék.

Na de mindegy, nem adom már fel azért se. Rengeteg, 10-20 évvel idősebb egyetemistát is látok. Ha ők megcsinálják akkor én is.

2014. máj. 17. 00:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, vedd kihívásnak, és sose legyél kishitű, ez a legfontosabb. :)

Amikor nem bízol magadnak, gondolj arra, hogy: ,,Miért lennék bénább másoknál?" Mindenkinek más a tempója, ez van. Nekem például hiába magyaráznak el nyelvtani szabályokat nyelvórákon, én ott helyben úgyse fogom fel. Le kell itthon ülnöm, és példamondatozással tudom csak elsajátítani, különben szétfolyik az egész az agyamban, mint valami képlet. Én ilyen vagyok, már rájöttem. Az egyetemben az a jó, hogy nincs ,,évismétlés", nem kerülsz be jövőre egy gyagyásosztályba, ha valami nem sikerül. Mindig lesz javítási lehetőséged. Nem tudom, milyen szakra jársz, de általában 3 évesek ezek a képzések. Az, hogy három éves, nem azt jelenti, hogy HÁROM ÉV ALATT ILLIK ELVÉGEZNI, hanem azt, hogy minimum három év elég rá, hogy elvégezd. Három év az AJÁNLOTT, de senki nem fog megdobni a folyosón, ha Te 4-5 éve csinálod már, ez csak a Te dolgod.

2014. máj. 17. 00:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Na jó, mondom, hogy nem tudok ragozni. Megyek inkább aludni. Jó éjszakát. Csak határozd el magad, hogy mit akarsz, és már nem lesz álmatlan az éjszakád.
2014. máj. 17. 00:58
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi, a megerősítést. Jó éjt így utólag.

El se hiszem, hogy ma sikerült a matek :) :) :)

Egyébként gépészmérnöknek tanítanak. Jó tudom, egy mérnöknek fontos a matek, csak manapság már mindenre van program, katalógus amiből ki lehet választani szinte mindent. Tervezéshez, is nagyon jó 3D programok vannak, ami szinte mindent kiszámol. Nem kell jóformán már semmit se számolni. Meg általában vannak ököl szabályok :)

2014. máj. 17. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!