Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetek asztalos gyenge...

Lehetek asztalos gyenge kézügyességgel?

Figyelt kérdés
Szeretek fával dolgozni,szeretek mindent ami fával kapcsolatos,viszont most 11-es vagyok és korábban az iskolánkban volt Bútorasztalos kurzus,viszont ügyetlen voltam,a csapokat nem tudtam jól fűrészelni,egyenesen sem tudtam szinte fűrészelni.Most viszont úgy vagyok vele hogy szeretnék szakosodni amint leérettségiztem és szeretnék vele foglalkozni csak nemtudom megérné-e a próbát,így hogy rossz kézügyességem van.szerintetek?hasonló esetek?

2014. ápr. 22. 10:46
 1/8 TheDayOfThunder válasza:
Szerintem simán lehetsz asztalos. Nem kell kézügyesség mert már mindenre van gép (kivéve persze ha műbútorasztalos vagy restaurátor akarsz lenni). Ha mondjuk konyhabútort csinálsz, kézifűrészt tuti nem fogsz használni. Egyrészt lassú, másrészt tuti nem lesz egyenes. Ha van lehetőséged, látogass el egy ilyen üzembe (ismerős vagy annak ismerőse révén). Ismerkedj meg a technológiával és nézd meg mire milyen gépet használnak. A famegmunkáló gépek viszonylag olcsóak, ráadásul először úgyis használtakat veszel majd mert úgy éri meg kezdeni. Ne hagyatkoz csak arra amilyen szerszámokat a suliban használtatok. Csapokat ma már senki nem fűrészel kézifűrésszel.
2014. ápr. 22. 11:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! igen igazad van viszont a kézi szerszámokhoz egyáltalán nem értek,bútorasztalos órákon voltam illetve az is szeretnék lenni,és kétlem hogy kézzel fogom elkészíteni a dolgokat ha esetleg úgy alakul és sajnos nem erősségem a kéziszerszám:)
2014. ápr. 22. 12:58
 3/8 supra01 ***** válasza:

Szia!

Két dolgot kell elkülöníteni.

1, azért fűrészeltél rosszul, mert tapasztalatlan voltál még vagy

2, azért mert "kacskakezű" vagy.

Ez a kettő nagy különbség!

Én például ez első hónapokban csak faéket gyártottam, mert nem tudtam a fűrészt vezetni :D:D

De rájöttem a "trükkjére" és én lettem az egyik legjobb asztalos!

Szóval az, hogy nem tudtál először jól fűrészelni még semmit nem jelent!

2014. máj. 1. 08:17
 4/8 A kérdező kommentje:
és mi a "trükkje" kifejtve?:) kacskakezű vagyok úgy vélem :\
2014. máj. 6. 20:50
 5/8 anonim válasza:
A kézügyességedet az is mutatja, hogy más hasonló tevékenységeket hogy végzel. Pl. Tudsz-e valamennyire rajzolni. Ha tényleg nem túl jó a kézügyességed, akkor sincs menden veszve. Írták az előzőek, hogy úgyis jó eséllyel gépekkel fogsz dolgozni. Ráadásul az is nagyon fontos, hogy szeresd a szakmádat. Ha érdekel, szívesen csinálod, igényesen végzed a munkád, esetleg a lehetőségekhez képest tovább is képzed magad, akkor határozottan jó asztalos is válhat belőled.
2014. máj. 8. 03:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:) nagyon szeretem a fákat,a szakmát is élveztem mármint az elméleti oktatást de a fűrészelésem az nem volt az igazi,nem tudtam egyenesen vágni. Rajzolni is nagyon szeretek és elég jól tudok :)
2014. máj. 8. 19:24
 7/8 anonim válasza:
Akkor nem hiszem, hogy problémád lenne, ezek gyakorlással kiküszöbölhető problémák. Valószínűleg inkább az a baj, hogy az eszközöket nem tudod még megfelelően kezelni, nem pedig a kézügyesség.
2014. máj. 9. 03:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen sajnos ez lehet a gond mert sajnos ezekkel az eszközökkel hadilábon állok :\ tehát nem sűrűn volt előtte a kezemben.
2014. máj. 12. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!