Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Minden rossz, semmi sem megy,...

Minden rossz, semmi sem megy, mindjárt vizsga és semmit se tudok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem mi van velem. Én mindig is jó tanuló voltam, szüleim hajszoltak, a tökéleteset várták, és én tudtam, hogy mit kell csinálnom, hogy ne okozzak csalódást.

De most tavaszi szünet van, utána vannak vizsgák (180db tétel)van rá 3-4 napom, hogy megtanuljam de egyszerűen nem megy. Ezekből tudok párat de nem bírom magam rávenni, hogy egy kicsit is tanuljak, egyszerűen nem akarok "megfelelni", nem akarom, hogy mindig nekem kelljen lenni a jónak, a tökéletesnek, nem bírom már.

Régen, volt, hogy vettem be koffein tablettát, memória tablettát, hogy ne bírjak aludni mert tanulni kell.

Nagyon félek attól is, hogy mi van ha nem megy, mi lesz ott, a jó jegyeim lerontom és ez hü.lyén is néz ki, hogy a vizsgáim elégtelenke, de jó tanulok vagyok.

Hogy kell ezen túllépni. Nem vagyok egy nagy láng ész, ezt többször a fejemhez is vágták, de mindig többet várnak el tőlem, és ez kikészít. Annyit gondolkoztam már éjszakákon át ezen az egészen, és annyira rossz, többször sírógörcs is rámtör, hogy mindig a másik lesz a jó a szüleimnek. Amikor én örömmel újságolom, hogy pl 3-as vagy 4-es lett a dolgozatom(sok munkám van benne) akkor egyből volt akinek jobb lett, és ha mondom, hogy igen, egyből jaj de ügyes, hajt stb. De én?? Én nem számítok?? Engem sose ismer el, nem azt mondom, hogy térdre kell borulni előttem, az a dolgom, hogy amíg iskolába járok tanuljak, de én nem számítok? Amikor a barátaim átjönnek, minidg megkérdezi tőlük, hogy mi volt a suliba stb. Tőlem még egyszer se kérdezték meg, magamtól szoktam mesélni, de kb nem is érdekli anyut.

2014. ápr. 16. 15:14
 1/5 A kérdező kommentje:

Nem féltékeny vagyok, én is elismerem ha valaki szorgalmas és tud. De nálunk sokna puskáznak és úgy kapnak 4-5, én meg nem puskázok, hanem tényleg tanulok, utána olvasok, de így csak 3-4re sikerül mindig, mert nem tudom, úgy visszaadni, ahogy a tanár lediktálja. Ők meg kiírják a füzetből és kész. Tudom, én is megtehetném, de én nem akarom.

És azt is tudom, hogy ezeknek nincs jelentősége, meg hogy sokan örülnének, hogy ez lenne a legnagyobb problémájuk, de nem tudok túllépni.

Állandóan ez a nagy megfelelés, aztán nem sikerül. Most is csak panaszkodok de nem teszek ellene semmit. A füzetem ki van nyitva de csak olvasom, nem tudok semmit se.

Most mi lesz? Itt fogok görcsölni Húsvétkor is, amikor vendégek lesznek nálunk, csak azon fog járni az eszem, hogy holnap vizsga de nem megy. És csalódást okozok mindenkinek. Csalódnak bennem.

2014. ápr. 16. 15:18
 2/5 anonim ***** válasza:

:/ Hát elég gáz szüleid lehetnek már bocs...

Mindenki úgy teljesít ahogyan tud ha meg valami ezen felül azt csakis dicsérni és támogatni kell...

Gondolom a tételek érettségire kellenek vagyis szóbelire az még másfél hónap szóval nincs gond...

Én például csak Matekra meg Emelt Infóra készülök mert ez a kettő kell a felvételire a többit meg ki nem .... .. .?

Amúgy meg a magyar,töri meg a nyelv érettségi nem valami agyműtét..

2014. ápr. 16. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Kérlek nyugodj meg.Most szünet van.Kapcsolódj ki ne gondolj az érettségire.

Én is most érettségizek.Én kétévesen vagyok.Ugyanúgy vagyok mint te.Én nekem tönkre ment az idegrendszerem.Sokszor nagyon hangosan zörög és fáj a fejem,mert kicsináltam magam.

Tényleg sípol és zörög a fejem.Pánikolva beszéltem amikor felelnem kellett.A tanárok sajnáltak,békén hagytak.Kórházba kerültem mert nem bírtam lenyugodni.

Az osztálytársaim nyugtattak le,hogy ne stresszeljek.És valóban ha stresszelek semmi nem megy.Ha nyugodt vagyok akkor a felszínre kerülnek azok amiket régen tanultam vagy csak olvastam.

Egy példát írok: német hanganyagot gyakoroltuk de úgy stresszeltem hogy nem értettem mit mond.Megrázott az osztálytársam hogy nyugodjak le és utánna tiszta jó volt.

Irodalomból is mindent elfelejtettem,de csak úgy harsogtam a témát pedig rég olvastam.Azért mert lenyugodtam.

Tanultál sokat nem vagy hülye,vissza jön minden.

Most azért nem szánod magadra a tanulást mert bestresszeltél és belefásultál.Így van nem igaz?

PIHENJ,VÁSÁROLGASS,SZÉPÍTKEZZ,SÜSS,LAZÍTS,CSINÁLJ ARCPAKOLÁST,TV-ZZ.

hÚSVÉT UTÁN PRÓBÁLJ TANULNI.

Igyál citromfű teát,vegyél levendula szappant és tusfürdőt.Még a vizsgáknál is szagolgassd a levendula szappant(rossman)

Agyserkentők:lennmag,étcsoki,szőlőcukor.

Ne felelj másoknak,ne érdekeljen az anyuká

2014. ápr. 17. 14:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztatást, jó tanácsokat.

Kicsit kivagyok már, annyira sok minden van még hátra, de nem leszek itthon ünnepekkor így nem is tudok majd tanulni.

Ez még jobban megrémiszt.

2014. ápr. 18. 17:25
 5/5 Halil_HuN válasza:
Küld el a szülőket a retekbe :D
2014. máj. 3. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!