Nagyon rossz ötlet szegediként inkább a Pécsi Tudományegyetemen továbbtanulni?
Sziasztok!
Szegedi lány vagyok, szóval itt van helyben az ország egyik legjobb egyeteme. Sokszor mondták nekem, hogy a szegedi elismertebb, mint a pécsi egyetem, de én szeretnék inkább máshova menni, elköltözni a családomtól és új embereket megismerni. Nem fognak rám ott furcsán nézni, mert egy másik egyetemi városból inkább oda költöztem?
És még azt is szeretném kérdezni, hogy Pécsen milyenek a kollégiumok, vagy albérletek? Nagyon drágák? Az egyetemről mik a tapasztalataitok? Elsősorban a pszichológia érdekelne, de még nem tudom biztosan. Előre is köszönöm! :)
Szia, szerintem nem furcsa, sokan döntenek hasonlóan, hogy egyik egyetemi városból a másikba mennek át. Budapestről is szoktak pl. Debrecenbe felvételizni.
Pécs egy nagyon jó hely, sok emberrel tudsz megismerkedni. A pszichológia szakot jól oktatják ott és az egyetem is színvonalas. Érdemes oda menned, ha szeretnél.
Érdemes a nyílt napokra elmenni, mert ott sok fontos információt tudsz meg, ráadásul tapasztalatokat, benyomásokat is szerzel.
Szia!
Nem fognak rád furcsán nézni...:) én Pécsett végzem a pszichológiát, ha van valamilyen konkrétabb kérdésed a "mit tudnál elmondani a képzésről?"-nél, szívesen válaszolok rá. A kollégiumokról nem tudok nyilatkozni, az albérletek nem drágábbak, mint más hasonló kaliberű városban. És mivel évről-évre fogynak a pécsi egyetemisták, el tudom képzelni, hogy egész jó áron hozzájuss az albérlethez.
ui.: én valahol bánom, hogy nem Szegedre jelentkeztem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!