Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A német érettségi milyen?

A német érettségi milyen?

Figyelt kérdés
Van írásbeli és szóbeli.A szituációs szóbeli milyen?Nagyon nehéz?

2014. ápr. 15. 13:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

szívesen :)

de egyébként hogy hogy nem tudsz beszerezni addig ilyen szituációs könyvet? van az Alexandrában is.

2014. ápr. 17. 12:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Azért,mert most szünet van és a közkönyvtárakban már kerestük de nincs.Aki talált olyan könyvtárat ahol lehet rendelni ott dágán lehetett megrendelni.Az iskola könyvtárában egyáltalán nincs,vagy csak szemetek adni egyet.A tanárok nem készítettek fel szinte semmire,főleg a szituációsokból.Most szünet után egy hét suli és írásbeli,Nekünk nem adják meg az érettségi szünetet. :(

Nem tudom hogy lesz meg bármiből az érettségim főleg németből. Leszarnak minket.

2014. ápr. 17. 13:35
 13/19 A kérdező kommentje:

Nektek milyen volt a körülmény az iskolában?Rendesen foglalkoztak veletek és felkészítettek mindenre?

Én egy gyorstalpaló gimnáziumban tanulok.Két éves ez az érettségi szerző iskola.A tanárok csak elmondják az életüket,aligha tanítanak.Ha tanítanak akkor is olyasmit amit nem kell vennünk vagy ami már a könyökünkön jön ki.Bármi történik hirtelen megsértődnek és távoznak amellett kicsesznek velünk.

Csoda kell. :(

Remélem nem unod a rizsámat.

2014. ápr. 17. 13:43
 14/19 anonim ***** válasza:
Melyik gimi ez? hogy hogy ilyen sulit választottál? szakmát tanultál előtte és most csak az érettségi miatt jársz gimibe? Nem sokat tudok az ilyen gimikről. Nálunk a tanárok foglalkoztak velünk, volt olyan tanár is, aki délután eljött a kollégiumba órát tartani, amin lediktálta nekünk a kidolgozott tételeket. mindezt teljesen ingyen. volt olyan tantárgy is amiből csak lediktálták a tételcímeket és magunknak kellett kidolgozni.
2014. ápr. 17. 14:34
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen,szakma után mentem ide (inkább nem árulom el)

Nekünk az összes tételt kikellett dolgoznunk.Őrülten írtam,írtam stb.Sokaknak nincs is meg egy tétel sem,mivel felnőttek vagyunk, van akinek vannak gyerekei és vannak akiknek van munkájuk.ÉÉÉs mégsem segített egy tanár sem.Csoda kell.Remélem meg lesz az érettségim,mert nem hiszem,hogy lesz erőm a pótérettségire.

2014. ápr. 18. 11:57
 16/19 anonim ***** válasza:
így már értem. mivel felnőttek vagytok a tanárok úgy gondolják, hogy nem kell veletek különösebben foglalkozni, majd készültök magatoktól. sajnos ez van.
2014. ápr. 18. 12:56
 17/19 A kérdező kommentje:

Hát igen pedig 5-6 éve nem is tanultunk ilyet.

Nagyon köszi,hogy segítettél és hogy legalább kipanaszoltam magamból.

Köszönöm a tanácsaidat is.

2014. ápr. 18. 17:54
 18/19 anonim válasza:

szia! én is holnap érettségizek németből, bár én előrehozottan. a magolás annyiban rossz, hogy ha belekérdez, vagy segíteni akar és nem érted, az eléggé gáz lehet. :/

mindenesetre sok sikert! :)

2014. máj. 8. 16:14
 19/19 A kérdező kommentje:

Szia!TÚL VAGYOK AZ ÍRÁSBELIN!!!Feleslegesen tanultunk,mert nem volt olyan feladat amiben fel tudtuk volna használni a tanárnő tanításait amelyek nagyon kevesek voltak.Vegyesen voltak szerintem a feladatok,hol nehéz,hol könnyű,hol érthető,hol totál nem értettem semmit.

Azthiszem jó lett,mert a hallásértésben mindent hallottam és értettem :)

A levélírásból mind a két feladatnál tudtam sokat írni,bár nem biztos,hogy a nyelvi rész helyes.

Neked hogy sikerült?

Neked most írásbelid vagy már a szóbelid volt?

2014. máj. 10. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!