Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A német érettségi milyen?

A német érettségi milyen?

Figyelt kérdés
Van írásbeli és szóbeli.A szituációs szóbeli milyen?Nagyon nehéz?

2014. ápr. 15. 13:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
nem, a szóbeli könnyű. mondjuk én angolból érettségiztem, de a német is kb ugyan olyan lehet. Nekünk az angoltanár azt mondta, hogy mindegy miről beszélünk neki, csak angolul legyen, a vizsgabizottság többi tagja úgysem érti, mit mondunk. szóval, ha mondjuk valaki kihúz egy olyan tételt, hogy beszéljen a suliáról, de az az illető szívesebben beszélne inkább a cicájáról, azt is lehet.
2014. ápr. 15. 13:18
 2/19 anonim ***** válasza:
bár ez mondjuk attól függ, mennyire jó fej a tanárod.
2014. ápr. 15. 13:19
 3/19 A kérdező kommentje:

Hát sajnos vén szipirtyó a miénk.A tételeket szóról szóra pontról pontra tudni kell.A szituációkat nem gyakoroltuk nem is tudjuk,hogy milyen lesz.De azt mondta,hogyha habozunk vagy nemértjük mit kérdezett vagy hibázunk akkor azt mondja köszönöm huzzon másik szituációs feledatot.Azt már kevesebb pontot ér de nem szabadhibázni,mert ha igen akkor buktuk a német érettségit.

Nekünk nem engedi hogy németül bármit is vakeráljunk bezzeg a többiek úgy érettségiztek le.

Nem tudom hogy lesz meg aggódok.

KÖSZI A VÁLASZT.-de ebben a helyzetben mitévő legyek?

2014. ápr. 17. 10:49
 4/19 anonim ***** válasza:
a tételeket akkor kénytelen leszel bemagolni. Szituációsra pedig azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy érettségire felkészítő szituációs gyakorlatokból álló könyvet, az ilyenekben benne van a legtöbb érettségin előforduló szituációs feladat. gyakorold őket végig. A másik ami nagyon fontos, hogy ne izgulj közben. Nekünk szóbelinél az angol volt a legelső, és rohadtul izgultam, leblokkolt az agyam és alig jutottak eszembe a mondatok, pedig amúgy jó vagyok angolból, és tényleg a legkönnyebb nálunk az angol szóbeli volt. Az összes többinél viszont már teljesen nyugodt voltam. Szóval erre te is figyelj oda. valami nyugtató teát igyál, kávét meg energiaitalt semmi képen, attól csak még idegesebb leszel. legalábbis én mindig.
2014. ápr. 17. 11:19
 5/19 A kérdező kommentje:

Sajnos már nem tudok ilyet beszerezni.

Megpróbálom elképzelni a szituációkat és a józan paraszti eszemet bevetem, remélem beválik.Csak az jelent gondot,hogy a nyelvtan terén hibázni fogok talán.

Megpróbálom színésznónek elképzelni magamat. Szerinted ez segít?

Köszi,hogy írsz, ezzel is megnyugtatsz.

2014. ápr. 17. 11:46
 6/19 A kérdező kommentje:
Koffeint nem is iszok mert attól hadarok,mint a mókus a pirosszkában :) :D
2014. ápr. 17. 11:48
 7/19 A kérdező kommentje:

Még az a jó,hogy magolni tudok,főleg idegen nyelven.Sok angol,japán és spanyol dalt tanultam meg szórakozásból,úgyhogy az miatt nem aggódok.

Szépen kicsinosítom magam,szoknyában leszek-talán ez a trükk beváik,hogy szép is és okos is vagyok.Mivelhogy a tanárok semmit nem tanítottak és nem segítettek semmiben és mégis hatalmas evárásaik vannak.

Egyébként,ha a szituáció nem megy akkor megbuktatnak németből és a tételt nem mondhatom fel vagy azért elmondhatom a tételt és nem buktatnak meg? A tanár semmiről sem tájékoztatott.

2014. ápr. 17. 11:58
 8/19 anonim ***** válasza:
azt nem tudom, hogy mondta e a tanár, hogy még a tétel, mag a szituációs feladat előtt lesz egy kb bemutatkozó jellegű párbeszéd. ez csak pár mondat, a tanárnő kérdez rólad általánosságokat, pl milyen volt a napod, hogy érzed magad. stb. legalábbis nálunk így volt.
2014. ápr. 17. 12:01
 9/19 anonim ***** válasza:
ez tanár függő. valamennyit mint a kettőből kell teljesíteni, de pl ha a tételed nagyon jól sikerül, a szituációs pedig nem igazán, akkor még szerintem nem fognak megbuktatni. de ez tényleg csak a tanártól függ.
2014. ápr. 17. 12:04
 10/19 A kérdező kommentje:
NAGYONN KÖSSZIII! <3
2014. ápr. 17. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!