Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintem még 2 nap és felvágo...

Szerintem még 2 nap és felvágom az ereimet, az érettségi miatt. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nem bírom egyszerűen. Annyira félek, hogy nem fog sikerülni...

Feszült vagyok mostanság, egyszerűen nem megy a tanulás, de, ha mégis belekezdek órákig csinálom, mert csak a magolás megy. Az írásbelire kéne többet tanulnom, mégis annyira idegesít, hogy nem tudom a szóbeli tételeket, hogy inkább csak azzal foglalkozok (160 tételem van). Mire egy 5 tételt megtanulok mindegyik tantárgyból, már éjfél elmúlt. A tanárok állandóan ijesztgetnek, hogy nem fogok tudni leérettségizni, az iskola meg nagyon sok mindenbe keresztbe tett az osztálynak ahova járok- emiatt is frusztrált vagyok.

Az egyetemből már kezdek kiábrándulni, egyébként sem vesznek fel oda ahova akarok, talán jobb lesz ha, megyek utcát seperni.

Tudom, elolvasva egy hisztis, ostoba libának tűnők, aki csak sajnáltatni akarja magát, de már kész vagyok. Utálom az egész érettségit, bármivel jobban foglalkoznék mint ezzel.

Mit csináljak, hogy jobb legyen és menjen a tanulás? Adjatok vmi tanácsot kérlek!

2014. febr. 20. 23:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem a pihenést biztos kihagyom, még bűntudatom lenne, hogy tanulás helyett szórakozom. Tegnap hajnali 3-ig tanultam, mert úgy éreztem, hogy nem szántam elég időt rá, rossz volt így suliba menni, de hát ezért csak magamat okolhatom.
2014. febr. 21. 15:44
 12/24 anonim ***** válasza:

Minek jelölsz be olyan szakot ahova nem vágysz?

És hidd ez ez a sok válaszoló..meg aki leérettségizett már és könnyűnek mondja nem kettessel érettségizett.(jó van olyan aki igen)

Szóval 4-es 5-ösre könnyű..ketteshez csak el kell menned..tanulni ahhoz nem kell.

Hagyd ezt a hajnal 3-ig tanulást..hidd már el mindennek megvan a maga ideje..majd egyetemen szigorlatra..addig csak normál tempóban. Nem akar neked senki itt rosszat..

2014. febr. 21. 16:29
 13/24 anonim ***** válasza:

egy gépészmérnök a gépelemek szigorlatra kb. 3x annyit tanul, mint te a középiskola 4 éve alatt összesen

fejezd be a picsogást

amúgy meg hosszában vágd fel, ne keresztben

2014. febr. 21. 16:43
 14/24 anonim ***** válasza:

De melyik tárgytól félsz a legjobban?

Az alaptárgyak nem olyan nehezek tényleg

Vagy mész még plusz tárgyból is? (kémia, biosz)

2014. febr. 21. 17:55
 15/24 anonim ***** válasza:

Milyen tárgyakat kezdtél el tanulni?

Inkább ilyen vázlatokat írj, azokat jobban lehet használni (esetl. ki lehet még egészíteni)

2014. febr. 21. 17:57
 16/24 anonim ***** válasza:

Meg ha nem vennének fel egyből az egyetemre, akkor sem dől össze minden, arra ne is gondolj

Csak csináld meg az érettségit, aztán még mindig gondolkodhatsz

2014. febr. 21. 18:00
 17/24 reptoid ***** válasza:

Elmondta mindenki, hogy felesleges most így és ennyit tanulnod.

De hát hülyéknek is kell lenni, na. Ha így állsz hozzá, tuti el fogod cseszni az érettségit, aztán nem is fognak felvenni oda, ahova szeretnéd.

Ne parázz ennyit, mert simán vissza fog ütni. Minden probléma megoldásához higgadt fej kell, ha már most tiszta ideg vagy, mi lesz májusban az érettségi alatt?

A 4 hónapot nem teljesen értem, miért kritizáltad, a szóbeli érettségik június közepén, végén szoktak lenni, az emeltek meg az elején. Mondjuk ha eddig tényleg nem tudsz elszámolni, az tényleg cinkes, akkor lehet én is aggódnék a helyedben :D

Ha meg feladnád, a kisaszpirint se felejtsd el.

2014. febr. 21. 18:12
 18/24 anonim ***** válasza:

Nyugi, ne idegeskedj! Én is idén érettségizem, tisztára rettegtem, hogy nem fog menni, mert a tanárok itt csesztetnek, hogy tanuljunk, mert közel van. Állandóan feleltetnek a tételekből, amit még 6x elfelejtünk addig, még a szóbeli lesz, meg amúgy is itthon leszünk egész májusban, júniusban, mi a francnak, ha nem készülni? Amúgy meg, figyelj, állati hülye vagyok a matekhoz, de tényleg, úgy kaparom össze a hármast, hogy egy csomót szenvedek érte. Igaz a többi tantárgy játszva 5-ös, a matek a halálom, egyszerűen nem megy, kész. Most írtunk próbaérettségit, simán megírtam a 4-est, majdnem az ötöst is, úgy hogy a kettesre hajtottam, hogy minimum meglegyen, és tökre örültem. Szóval tényleg relax, nem lesz gáz. Utána csak mosolyogsz rajta, hogy mennyire rettegtél. Ugyan így voltam a némettel, tavaly tökre fostam, amikor előrehozottan megcsináltam, utólag meg egy vicc, komolyan, kár volt rajta annyit rágódni.

És igen úgy csinálják meg, hogy nagyon hülyének kell hozzá lenni, hogy ne menj át.

Egyébként 160 tétel? Miből érettségizel te???

Aki meg az ér felvágásra adott ötleteket, gratula, adj még ilyen párat, hátha lesz egy rosszabb pillanata és megfogadja -.-' Ki van bukva, nem kell még adni alá a lovat is.

Amúgy meg ilyen hülyeségért, mint az érettségi nem éri meg az öngyilkosságon gondolkodni, ha nem leszel elégedett, újra megpróbálod, nem leszel tőle kevesebb.

2014. febr. 21. 19:34
 19/24 anonim ***** válasza:

Egyébként az előző vagyok még mindig, szólj, ha unsz:D

Szerintem még állati messze van, én már ott akarok lenni, hogy végre túl lehessek rajta és békén hagyjanak már a tanárok a fenébe. Most gondolj bele, vége az érettséginek, nem lesz több matek, töri, magyar, és egyéb idióta tantárgyak, amire soha az életben nem lesz szükséged. Jön az egyetem, egy új világ, ahol végre békén hagynak, hagynak élni, csak menj be vizsgázni. Olyat tanulsz, aminek haszna is van(jó tuti van egy két tantárgy, amit feleslegesnek fogsz gondolni), nem azt, hogy mi a franc az a defenesztráció vagy ki a jó isten volt Király Béla, stb, (kivéve, ha töri szakra mész, persze:D), azt tanulod ami érdekel, és amiből élni akarsz. Nem kell többet görcsölnöd a házikon, ha nem volt időd megírni, meg a kis dogákon, vagy hogy vajon melyik nap jut eszébe a tanárnak, hogy létezel, hát felelj egy kicsit. Fogd fel úgy, hogy valami réginek a vége, de valami sokkal izgibbnek és szabadabbnak a kezdete. Az egyetemista élet merőben más, ha olyan szakra mész, rohadt nehéz lesz, ezt elismerem, de imádni fogod, csak jó szakot válasz, rengeteg egyetemista ismerősöm van és mind csak isteníti a nehézségein túl.

Ha jó szakot választasz, lehet bármilyen nehéz, de szeretni fogod és nem fogsz rajta ennyire parázni.

Hová adtad be egyébként?

2014. febr. 21. 19:52
 20/24 A kérdező kommentje:

Az írásbelire gondoltam ami, ugyebár máj.5-én kezdődik, addig durván 2 hónapom van. A tételeket meg sokban segíthetnek, ezért is próbálom tanulgatni, meg, ugye amiért leírtam (így értettem, bár nem volt egyértelmű még számomra sem, bocs).

Elméletileg a bölcsészetre akartam menni, de oda kell az emelt, én meg abba féltem belevágni, mondván, hogy nincs annyi tudásom amennyi kéne, egy ilyen megírásához. Így hagytam az egészet. Otthon arról hallani sem akartak, hogy halasztok egy évet, inkább tanuljak, jelentkezzek valahova, és majd meglátom októberben a pótérettségim mi lesz, ugyebár akkor is meglehet írni az emeltet. Így, és természetesen anyukám unszolására.

Csak középszinten fogok érettségizni. Mivel fel vagyok mentve matekból (nem kapok semmiféle plusz pontot, mielőtt nekem ugornátok, ahogy általában az emberek szokták, mivel az én esetem, ha írhatjuk úgy "kivételes")

Szóval helyette a társadalom ismeretet választottam, amit bár sokan könnyűnek tartanak mivel nincsen írásbeli, azonban a project munka elvégzése kissé nehézkes, úgy hogy közben próbálsz még másik 4 tantárgyra is koncetrálni. Amúgy 40 tétele van. Ott a földrajz, hiába veszek részt előkészítő órákon, kb. mindent elfelejtettem, a tanár meg amolyan "legyünk el a langyos vízben, mindenkinek jó lesz a hármas" mentalitású nő. Szintén 40 tétel, és emiatt is félek egyrészt. Aztán a magyar (40), töri (20) és a végül, ami miatt a legjobban félek az angol, aminél ugyebár témakörök 20 "tételből" állnak. Tudom ez nektek vicc, de ha nektek is amióta tanultok 16 ,ismétlem 16 tanárok lett volna az általánostól egészen a középiskoláig, Ti sem lennétek magabiztosak. Főleg úgy, hogy ebből max. 3 tanár volt aki tényleg odatette magát és jól tanított, nem csak magának felolvasta a napi tananyagot.

A legjobban azt sajnálom, hogy nem tettem előrehozotatt, mert akkor most lényegesen nyugodtabb lennék. De nem, én olyan nyomorék voltam, hogy inkább ennél is meghátráltam.

Ez a nagy helyzet... Egyébként köszönöm a válaszokat, kedvesek vagytok, hogy elolvassátok a hülyeségeimet. Megfogadom a tanácsokat,ma inkább nem csinálok semmit, csak filmet nézek és alszok.

2014. febr. 21. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!