Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintem még 2 nap és felvágo...

Szerintem még 2 nap és felvágom az ereimet, az érettségi miatt. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nem bírom egyszerűen. Annyira félek, hogy nem fog sikerülni...

Feszült vagyok mostanság, egyszerűen nem megy a tanulás, de, ha mégis belekezdek órákig csinálom, mert csak a magolás megy. Az írásbelire kéne többet tanulnom, mégis annyira idegesít, hogy nem tudom a szóbeli tételeket, hogy inkább csak azzal foglalkozok (160 tételem van). Mire egy 5 tételt megtanulok mindegyik tantárgyból, már éjfél elmúlt. A tanárok állandóan ijesztgetnek, hogy nem fogok tudni leérettségizni, az iskola meg nagyon sok mindenbe keresztbe tett az osztálynak ahova járok- emiatt is frusztrált vagyok.

Az egyetemből már kezdek kiábrándulni, egyébként sem vesznek fel oda ahova akarok, talán jobb lesz ha, megyek utcát seperni.

Tudom, elolvasva egy hisztis, ostoba libának tűnők, aki csak sajnáltatni akarja magát, de már kész vagyok. Utálom az egész érettségit, bármivel jobban foglalkoznék mint ezzel.

Mit csináljak, hogy jobb legyen és menjen a tanulás? Adjatok vmi tanácsot kérlek!

2014. febr. 20. 23:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Őszintén..ezt felnőttként mondom neked..

Ennyire ne görcsölj rajta..sz..d le mit mondanak a tanárok erről, tedd amit kell és menni fog, gondolj arra hogy hány millió ember csak itt Magyarországon leérettségizett már..vagy gondolj arra aki a leggyengébb szakközépbe jár és 2-es 3-as még ő is le fog érettségizni..

Annyira nem nagy dolog...

biztos valami elit iskolába jársz..ahol ezzel az iskola hírnevét és rangsorban elfoglalt helyét akarják növelni a tanárok..közben meg a érzékenyebb diákokat kikészítik..

Ne hagyd..ha az igazat mondanák nem tanulnának a diákok..

2014. febr. 20. 23:36
 2/24 anonim ***** válasza:
azért ijesztgetnek hogy tanulj, ha nem csak beszélgettél és lebzseltél 4 éven keresztül, hanem azért oda is figyeltél akkor nincs gáz,
2014. febr. 20. 23:43
 3/24 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, volt rá 4 éved. Én a szóbeli tételekre rászántam 3 napot, az írásbelik nevetségesek voltak középszinten, a hülye is megírja őket jóra. Emeltet csak matekból raktam, arra kellett egy hét. És ennyi, ne fossál már ennyire miatta. Vegyél be egy fél szem xanaxot és feküdj le aludni, hülyeségekkel csinálod ki magad.

Minden tárgyan 80% felett lett amúgy, a legrosszabb a töri lett 80%-kal, mert az írásbelit bő egy óra után otthagytam, mondván léptem haza aludni, a tököm tele.

2014. febr. 20. 23:54
 4/24 anonim ***** válasza:

Mi a jó istennek tanulod már most a szóbeli tételeidet? Kb 4 hónap múlva lesznek csak a szóbelik, annyi idő alatt 3x elfelejted az egészet, főleg akkor, ha 160-et próbálsz megtanulni. Pontosan olyan, mintha most megkérdezném tőled, október 10-én magyarórára miből készültél az (esetleges) óra eleji feleletre.

Emlékszel pontosan? Na hidd el, ennyi fog megmaradni abból is, amit most tanulsz.

Nem mondom, van értelme nézegetni a kidolgozott tételeket, mert nagy átfedés van az írásbeli témakörök meg a tételek között, de tényleg csak nézegetni, kedvtelésből olvasgatni. A masszív tételtanulásnak semmi de semmi értelme már most.

Majd lesz egy bő hónapod az írásbelik után, hidd el, elég lesz.

Stresszelni meg ne stresszelj, menj fel az oktatás.hu-ra, tölts le egy érettségit, aztán meglátod, hogy egy kerva joke az egész, felesleges aggódni rajta.

2014. febr. 20. 23:56
 5/24 anonim ***** válasza:

Mindig az tűnik a legnehezebb feladatnak ami épp előttünk áll.

Itt az egyetemen egyetlen tárgyra többet tanulok mint az egész érettségire annak idején...

2014. febr. 21. 08:37
 6/24 anonim ***** válasza:
Idén érettségizem! Te miből tanulsz?
2014. febr. 21. 09:52
 7/24 anonim ***** válasza:
Én kb semmit nem készültem rá, 3 négyes 2 ötös lett. Relax!
2014. febr. 21. 11:23
 8/24 anonim ***** válasza:

Na ne viccelj, ebben a rendszerben olyan könnyűek az érettségik, hogy komoly szellemi defekt kell ahhoz, hogy ne menj át. Megbukni biztos nem fogsz. Ha mégis megtörténne, akkor vizsgázol újra. Nem a világ vége.

Az egyetemen viszont gondolkodj el, ha ennyivel egy vacak érettségi előtt majrézol, idegileg biztos nem bírnád ki az első vizsgaidőszakot sem, amikor néha csak néhány napod van ennyi anyagra (persze ez szakfüggő). Szóval ha tényleg egyetemre akarsz menni, akkor kezdj valamit magaddal sürgősen.

Nem bírod a stresszt? Akkor ne tanulj. Nem lehet állandóan magolni, itt a hétvége, pihenj, menj el szórakozni egy kicsit, csinálj valamit, ami kikapcsol. Fáradtan és idegbetegen semmi értelme szenvedni, úgysem marad meg a fejedben semmi abból.

A tanárokkal meg nem kell foglalkozni. :D

2014. febr. 21. 13:23
 9/24 anonim ***** válasza:

Most mitől kell félni

Pihend ki magad és most még ne tanulj semmit (vagy ne sokat)

2014. febr. 21. 13:36
 10/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mindenki azt mondja, nem nehéz, meg lesz az, csak éppenséggel nekem nem egy kettes kell, amivel épp csak átcsusszanok az érettségin. Az a baj, hogy ahogy átnéztem a feladatlapokat, nekem nehéznek tűnnek. Derengenek dolgok, de kb. ennyi. Többet is megcsináltam, hát nem lettek jók, lehet ezek szerint tényleg hülye vagyok.

Az sulim egyébként meg egy kalap sz*rral egyenlő. Nem egy Rákóczi vagy egy Teleki Blanka. Ráadásul ahogy írtam, szeretnek keresztbe tenni a tanárok nekünk :). Szóval roppant jó hely!

Egyébként baromira nincsen 4 hónapom, 2 hónap max. . Ezért szeretnék jobban belehúzni. Írtátok, hogy ezt nem bírom, mi lesz az egyetem. Hát tulajdonképpen halványlila gőzöm sincs, én igazság szerint csak úgy bejelöltem egy egyetemet, ha oda felvesznek megyek tovább tanulni,aztán kész, de egyáltalán nem arra szakra vágyom...

2014. febr. 21. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!