Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt történelem érettségire...

Emelt történelem érettségire csak azok a témakörök kellenek amik fentvannak oktatás hu-n?

Figyelt kérdés
csak mert a görög-perzsa háborúk sehol sincsennek oda írva, 2012-ben mégis benne volt
2014. febr. 16. 18:40
 1/5 anonim válasza:
Én csak azokból készülök. Legalábbis ha azokat megtanulom, akkor az írásbelin nagy gáz nem lehet. :)
2014. febr. 16. 19:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Én amondó vagyok, hogy ha már emelt történelemre adtad a fejed, akkor ismételd át az egész négy éves anyagot. Én nem érezem hátrányát annak, hogy mindenből felkészültem, mostani tanulmányaimban is nagyon hasznos a tudás.
2014. febr. 16. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen. De azért jól nézd meg, hogy nincs-e elbújtatva valamilyen más cím alá, vagy nem kell-e beleszőni valahova.

Mondok egy példát, ami eszembe jut: ha mondjuk benne van az államalapítás, és nincs benne a honfoglalás meg a kalandozások, mégsem fogod tudni jól elmondani az államalapítást, ha ezeket nem tudod.

2014. febr. 16. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Első: a témakörök a szóbelire vannak. Az írásbelire a követelmények vonatkoznak.
2014. febr. 16. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Szóbelihez csak a kiadott témakörök kellenek. Az írásbelire vonatkozó vizsgaleírás viszont más:

Az emelt szintű érettségi vizsga egyszerű, rövid választ igénylőfeladatainak megoldásához szükséges részletes

követelményeket a történelem kerettanterveknek az évszámokra, személyekre, topográfiára és fogalmakra vonatkozó részei tartalmazzák.

Az emelt szintű érettségi vizsga írásbeli részének szöveges (kifejtendő) feladatai és szóbeli tételei megoldásához szükséges nevek, fogalmak stb. körét a kerettantervek és a vizsgakövetelmények az adott témaköröknél példák segítségével jelzik.

Vagyis bármilyen adat kérhető, ami szerepel a kerettantervben, így nyilván kifejtendő feladatoknál is lehet kérni ilyen témát, pl. a görög-perzsa háborúkat is.

2014. márc. 3. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!