Emelt szintű történelmi érettségi?
Vági Attila: Kidolgozott emelt szintű történelem érettségi tételek 2013
2250 Ft volt.
A tételekkel ráérsz decemberben, mert akkor lesznek nyilvánosak. Addig inkább az írásbelire készülj. Én ezekből tanultam rá: [link] és a közép szintű változatából.
A szóbelire meg majd tudsz készülni dec. után, mert akkor tuti, hogy az új tételekkel is meg fognak jelleni könyvek.
Én is tettem töriből emeltet még tavaly, de még a tanáromnak is fejfájást okozott némelyik tétel. Ez még egy új, átmeneti rendszer, még idén jelent meg előszőr olyan könyv, ami konkrétan összeszedi a tételeket és benne vannak a pontosabb követelmények. Nekem a továbbtanuláshoz kellett a töri emelt, 80%-ot kellett volna minimum elérjek, de 60% lett. És a vizsgán tele volt nappalisokkal akik jártak előkészítőkre is, azt hiszem csak egy srác érte el a 80%-ot. De ő jó tanuló volt nappalin, ez sokat számít.
A száray féle forrásközpontú történelem könyvek gyengék az emelt szintű vizsgához, a források hasznosak, de a benne lévő anyagok túlságosan átfogják az emelt szintű témaköröket. Pl próbáld meg az árpádházi uralkodók vagy a 20. századi vezetők politikai életpályáját kiszedni belőle... Neten vannak tételek, de nem biztos h pontosak.
Én pl így utólag azt figyeltem meg, hogy amiket kiadnak emelt szintű szóbeli tételeket központilag a köv vizsgára, azokból bőven lesz az írásbeliben is. Csak mivel nehézkes eleve a szóbeli tételeket kidolgozni adatok hiánya miatt én se tudtam sok tételt, de mind ott volt tavaly az írásbeliben, amiket kiadtak szóbelire. Ha sikerült volna őket teljesen kidolgozni, akkor meglett volna a 80% az írásbelivel, szóbelivel együtt :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!