Hogyan menjek vissza tanulni a főiskolára?
Figyelt kérdés
jelenleg szakácsként dolgozom külföldön, egyszerű érettségim van, de mindig is egyetemre szerettem volna járni vegyész akartam lenni. 23évesen hogyan tudnék visszamenni???2014. jan. 27. 10:31
1/8 anonim válasza:
Felvi.hu honlapot böngészd, ott megtalálod, hogy az adott szakot melyik egyetemeken tudod tanulni, valamint hogy mi a követelmény - kell-e esetleg emelt érettségi, vagy érdemes-e valamiből javító érettségit tenned stb.
2/8 A kérdező kommentje:
Épp ez az egyik fő problémám, tehát BME vegyészethez mindenképpen kell emelt, akkor feltétlen ki kell javítanom az érettségimet. De mi van akkor hogyha fizetek szemeszterenként, akkor kevésbé számít az érettségi eredmény? Valami pozitívuma csak van az állami költségtérítéssel szemben.
2014. jan. 27. 12:32
3/8 anonim válasza:
Akkor is kell emelt, ha önköltésgesre akarsz menni. A követelményeket teljesítened kell. Pozitívum annyi, hogy nem kell ledolgoznod itthon a képzési idő kétszeresét, és általában (nem mindig!) az önköltséges ponthatárok alacsonyabbak.
4/8 A kérdező kommentje:
"nem kell ledolgoznod itthon a képzési idő kétszeresét"
tehát ha államilag támogatottra mennék akkor 7 évet mindenképpen le kell dolgoznom? és erre hogy köteleznek? és ha én magamnak dolgozok, esetleg nem dolgozok?
A pont meg nem sokkal kevesebb 424 416.
2014. jan. 27. 12:55
5/8 anonim válasza:
Úgy köteleznek, hogy vagy aláírsz egy szerződést ezzel kapcsolatban, és ingyen tanulsz, de akkor vannak kötelezettségeid - ledolgozni itthon 20 év alatt a képzési idődnek megfelelő évet VAGY visszafizetni az egész tandíj felét. Ha nem írod ezt alá, akkor automatikusan átsorolnak fizetősre.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Utolsó kérdésem még annyi lenne, hogy mitől függ a VAGY? van választásom? ezek szerint megéri az ingyenes, ha csak a felét kell kifizetni a képzésnek, akkor inkább kifizetem, nem kell ledolgozni, és joban jártam mint az önköltségessel.
2014. jan. 27. 13:44
7/8 anonim válasza:
Megteheted azt, hogy a diplomaszerzés után azonnal kimész külföldre - ha kapsz valami jó melót, amiből félre tudsz tenni, hogy kifizesd belőle a tandíjat utólag, akkor nagyon is megéri ez a verzió.
8/8 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm szépen!
2014. jan. 27. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!