Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi évem alatt felvettem...

Egyetemi évem alatt felvettem a diákhitelt. Jelenleg szakmát tanulok! Januártól kellene fizetnem! (5000 ft/hó) De miből? Hiszen nincs keresetem! (Szüleim sajnos nem tudnak segíteni, elég nekik jelenlegi iskoláztatásom! ) Mit tehetek ilyenkor?

Figyelt kérdés
2009. dec. 4. 15:04
1 2
 11/11 Brain Storming ***** válasza:

A kulcsszó az ELŐTÖRLESZTÉS!!! A kötelező részlettel csak év végén csökkentik azt a kamatot, amit év közben rátettek, méghozzá naponta (tőke*kamat/36500). Ha ennek a szintjét nem éri el a kötelező törlesztőrészlet, akkor a tőke, ami kamatozik, sosem fogy el, hanem állandóan újratermeli a kamatot, és mint írtam, a DHzrt először abból von le, amit a kamatokkal rátett, tehát a kamatozó rész tkp nem csökken.

Csak akkor van esély a tőke csökkentésére, ha az ember a kötelező törlesztőrészlet mellett évközben ELŐTÖRLESZT, mert akkor ezzel magát a kamatozó tőkét csökkenti!!! És ajánlatos még az év első felében alaposan belehúzni, mert az egész évre csökkenti a kamatozó tőkét, tehát nemcsak a tőkét csökkenti így a törlesztő, hanem a tőketörlesztésre visszafizetett összeg kamatát is megspórolja. Ha pl. az év elején a napi kamatszintet sikerült 10 forinttal csökkenteni, akkor az év végi kamat már 365*10=3650 forinttal lesz kevesebb, ha 20 forinttal csökkent, akkor 7.300 ft-tal, stb.

(Nekem hihettek, az exnejem majd 2milliós diákhitel adóssággal vált el tőlem - a tényleges adósságomra csak most májusban döbbentem rá, de a jövő évet már kevesebb, mint 900.000-es adóssággal fogom kezdeni!!!)

2010. aug. 24. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!