Lenne értelme egy ilyen könyvsorozat kiadásának? (matematika)
Remélem nem túl későn válaszolok, de csak most láttam meg a kérdésed.
Amikor azzal indítottál, hogy 14 éves vagy, arra gondoltam, hogy talán még várnod kéne pár évet (sajnos nehezen tudom elképzelni, hogy a mai tinik képesek lennének ilyen komoly elképzelések megvalósítására), csakhogy aztán tovább olvastalak, és teljesen ledöbbentem, hogy ilyen fiatalon jobban és választékosabban írsz, mint a mai felnőttek nagy része. Mintha nem is 14, hanem legalább 24 éves lennél. Ami pedig a legjobb, az az, hogy te talán jobban átlátod a saját korosztályod problémáját, mint egy felnőtt. Én 24 éves vagyok, és már nem emlékszem pontosan, mik voltak azok az anyagrészek, amik igazán fejtörést okoztak.
Általános és középiskolás koromban nagyon örültem volna egy ilyen kiadványnak, mert egyik tanárom sem volt képes arra, hogy kellően leadja az anyagot. Tíz perc alatt ledarálták, aztán boldogulj, ahogy tudsz. Én még viszonylag értettem a dolgokat, mert szerettem a matekot, de például ott volt a barátnőm és még nagyon sokan, akik örültek, ha a kettest elérték. Én reálos egyetemre mentem, első félév rögtön úgy indult, hogy az analízis tantárgy mellett alapozó óráink is voltak, ahol középiskolás matekot tanítottak. A többség legalább háromszor nekifutott, mire teljesíteni tudta a tárgyat.
Annyi tanácsot adnék, hogy főleg a szöveges feladatokra, geometriára, valószínűségszámításra, statisztikára és a kicsit bonyolultabb egyenletekre(több ismeretlenes, exponenciális, logaritmikus) fektethetnéd a hangsúlyt a példafeladatokban. És persze nagyon fontos, hogy minden lépésnek érthető oka legyen. Sokan szeretnek kihagyni bizonyos mozzanatokat, mert hogy ők tudják, hogyan jött ki az eredmény, de ezzel nincs mindenki így.
Szóval hajrá, én abszolút támogatom az ötletedet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!