Lenne értelme egy ilyen könyvsorozat kiadásának? (matematika)
Szerintem sem rossz ötlet. A kis formátum meg még pszichológiailag is inspirál sokakat, mert úgy érezhetik, hogy ésszerű idő alatt a végére tudnak érni.
Én is sokat tanítottam (egyetemen is meg magánúton is), és tapasztalatom szerint az "én hülye vagyok a matekhoz" típusú gátlásokban sok szerepet játszanak emberi tényezők: rossz a tanár, túl nehéz feladatokat ad, nem figyel arra, hogy a tanulók különböző képességűek, és hiába tudja a tananyagot, nem érzi, hogy melyek azok a kritikus pontok, amelyeknek a kellő bemutatásával a tanulási nehézségek leküzdhetők lennének, és emiatt aztán kudarcok érik a diákokat, akiknek még a maradék kedvük is elmegy az egésztől.
Szóval ha ilyesmire adod a fejed, arra kell majd ügyelni, hogy a matekot "le kell rángatni a hétköznapi történések szintjére", hogy érezhető legyen, hogy a matematika természetes, csak megfelelő szemlélet kell hozzá, ami viszont alap- és középszinten még egyáltalán nem olyan nehéz. Az olvasóban annak az érzésnek kell kialakulnia, hogy "Ez ilyen egyszerű? Nem is értem, hogy eddig mit nem értettem rajta!" Ha megvan ez az "aha-élmény", akkor lesz sikeres a könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!