Tanulási tippek?

Figyelt kérdés
Nem tudok tanulni. Mindig magolok,de belefáradtam,ráadásul hamar el is felejtem.Órán jegyzetelek,leirom amit a tanár mondd,kiegészítem a könyvből, de a lényeget nem tudom kiszedni, sehogysem.Próbáltam, de nem megy. :( Idegesít, mert szeretek is suliba járni, küzdök a jobb jegyekért,de nem tudom megtanulni. Hogyan tanulhatnék gyorsan és hatékonyan, úgy, hogy még is maradjon? Előre is köszönöm :(
2014. jan. 12. 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Állítólag használ, ha járkál közben az ember, vagy fennhangon mondja, és a végén felmondja valakinek. Sok függ attól, hogy vizuális típus vagy-e.
2014. jan. 12. 16:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Olvasd el egyszer a tananyagot egyben. Utána gondold végig, miről van benne szó. Utána fejezetenként/bekezdésenként jegyzetelj... színes, nyilakkal teli ábrát készíts, ami megragad benned. Vagy egyszerűen írd ki. Ahogy jobb neked:D

Készíts táblázatokat. Pl. Ha sok író, festő, zenész éltrajzát kell megtanulnod... vagy országokat.

Esetleg hallgass közben komolyzenét, filmzenéket...

Este időben menj aludni... hátha:)

Remélem, tudtam segíteni! Nekem bevállt, kitűnő vagyok, voltam. :)

2014. márc. 20. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!