Hogyan készültök államvizsgára?
Én ma estem túl sikeresen az államvizsgán, úgyhogy frissek az élményeim! :)
Bár én természettudományi területen végeztem, de tanulás módszerét tekintve szerintem ez mind1.
Szóval... én először fogtam a tételsort, és mindegyik tételhez odaírtam, hogy honnan/melyik könyvből/miből érdemes az arra a tételre vonatkozó tananyagot átnézni.
Ha ezzel megvoltam, utána kezdtem el részletesen foglalkozni a tételekkel. Megint elkezdtem előlről, és elolvastam mindent, ami adott tételhez tartozott.
Amikor az elolvasással is végeztem minden tételnél, akkor fogtam megint előlről, és a lényeget kiírtam. Itt nem kell minden egyes fontos tényezőre gondolni, inkább csak fogalmak, esetleg fontosabb adatok, a többit (hosszabb szöveges részeket nem jegyzeteltem ki) meghagytam, hogy majd átnézéskor a könyvből elolvasom megint.
Remélem, nem lett nagyon zavaros! :)
Sok sikert!
De jó neked, hogy túlvagy rajta:-)! Hogy sikerült, ha szabad kérdeznem?
Hasonló módszert kezdtem el akalmazni, mint amit javasoltál, én kijegyzeteltem a tételt, ezután kibővítettem, és a 3. olvasásnál ebből aláhúztam a lényeget...vagy valahogy így:-)!
Szigorúak voltak? Vagy bíztattak? Grat mégegyszer:-)!
Köszi! :)
Viszonylag jól sikerült. Magával a vizsgával/tétellel nem volt gond. Azt a tételt húztam, amit akartam. :)
A diplomába bekerülő jegy viszont az "évközbeni" átlagaim miatt csak 3-as. De legalább nem buktam meg :)
Nem voltak szigorúak. Inkább segíteni próbáltak, ha vmi nem jött könnyen, v. hirtelen nem tudtam válaszolni egy kérdésre. Csak halkan megsúgom, volt olyan kérdés, ahol még súgtak is. :)
Mégegyszer sok sikert! És ne izgulj! Utólag Te is rájössz majd, hogy nem vészes. (Bár én is paráztam előtte rendesen, napokig alig tudtam aludni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!