Végzősök! Ki mikor kezd el tanulni az érettségire?
Szia!
Én egy tantárgyból emeltezek (biosz), egyelőre azzal kezdtem el kicsit többet foglalkozni. A többiből órán is foglalkozunk néha érettségis feladatokkal meg beszélünk a tételekről, azzal még külön én se fogok foglalkozni egy ideig. :D
3 erettsegi tantargyam maradt. Emelt torire atnyalazom a 4 konyvet, mar el is kezdtem tanulni. Majdnem vegeztem a 9.-es konyvvel. Majd elkezdem toltogetni a feladatlapokat.
Matekbol es magyarbol elozo evek feladatsoraival gyakorlok. Nem nezek at semmit.
Szobelire irasbeli erettsegik utan keszulok, kidolgozni nem dolgozok ki semmit mert felesleges idopocsekolas szamomra.
Nekem is már csak a három kötelező tantárgy maradt középszinten.
Az írásbelikre kb. most akartam elkezdeni készülődni (minden hétvégén egy régebbi érettségik megírok), de magamat ismerve, csak halasztok :D Amúgy az írásbelin nem is kell görcsölni... Törinél tudni kell használni az asztalt (de azért ide kell a legtöbb tudás), magyarnál gyakorolni kell a szövegértést és tudni kell írni, matek az meg vagy megy valakinek, vagy nem. Tény, hogy az utóbbira kell a legtöbbet gyakorolni.
A szóbelivel meg bőven ráérsz májusban. Persze, nem hátrány, ha addigra már megvan az összes tételed kidolgozva.
18/l
Bocsi, hogy válaszolok, tavaly érettségiztem.
Szóbeli előtt 1 hónappal kezdtem el tanulgatni, tételek kidolgozni ( jó, mondjuk a felét már megcsináltuk órákon), írásbelire sem készültm különösebben, eljártam az előkészítőkre és ennyi.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy túllihegik az érettségit, pedig egyáltalán nem kell, higgyétek l. Persze ha nem tanultok, megbuktok, ez egyértelmű, de azért nem kell megszűnni létezni, mert érettségi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!