Ha most kezdek tanulni rendesen érettségire sikerülhet jól az eredményem?
Nincs veszve semmi.
Én is most értem meg szellemileg erre a szintre hogy felfogjam kelleni fog.
Már erre hangolódok,nem foglalkoztat más,megvan a tanulási tervem is.
Tanárok hogy mit mondanak leszarom,én tudom hogy mi rejlik bennem nem ők!
Senki se ugyanolyan,nekünk ez volt a csengő,hogy ideje megkomolyodni,semmi sincs veszve még.
Van idő még bőven... Sok szünet is.. :)
Szurkolok neked,sikerülhet mert nekem is fog :)
Gondolom úgy, hogy nagyon könnyű. És igaza van.
Nyugi, van időd, ha most elkezded, prímán össze fog minden jönni. Mondjuk a mostani lelkesedésed el fog múlni, ezt garantálom :D De legalább már megfogalmazódott benned, így könnyebb lesz később is előcsalogatni.
Tételeket szerintem még ne tanulj, ahhoz egyrészt túl korán van, másrészt pedig lesz rá bő hónapod az írásbelik után.
A magyarnak a nagyrésze szövegértés, fogalmazni is kell tudni, ha jól emlékszem, de ezek olyan dolgok, amiket már 12 éve tanulsz. Irodalomat mint tantárgyat sosem szerettem, szóval a műelemzéses dolgokról lövésem sem volt, de szerencsére adnak választási lehetőséget és mind másabb jellegű. Emlékszem, tudtam, hogy úgyis lesz epika, annak az elemzésére pedig voltak "szabályok, pontok". Azokat előző este gyorsan megtanultam, reggel felírtam a padra, aztán az a 8-10 pont alapján kielemeztem a művet :D
A többi résznek meg magyar anyanyelvűként nem szabad problémát jelentenie.
Matekról nagyon nem tudok nyilatkozni, mert az szerettem mindig, szóval ment is, de tényleg ott is az első pár feladatot egy általános iskolás is meg tudja oldani, a többi sem sokkal nehezebb.
Itt mondjuk esetleg van értelme a tankönyv szerint a nagy témakörökön átmenni, aztán mindegyikre oldani meg feladatokat.
A töri is egy joke, konkrét dolgokra ott sem nagyon kérdeznek rá, mert az kb olyasmi lenne, mintha most megkérdezném tőled, hogy 247 nappal ezelőtt mit csináltál pontosan. Fogalmad sincs róla, de arra emlékezni fogsz, hogy akkortájt éppen táncórákra jártál vagy rosszban voltál valakivel, ilyesmi. Minden másra meg ott a MasterCard, vagyis a töriatlasz.
Itt szerintem annyit tudsz tenni, hogy elkezded olvasgatni a törikönyvet mint egy regényt.
Itt mondanám azt, hogy van értelme a tételeket kidolgozni, mert azok eleve átfogják a történelmet, úgyis nagyjából azokból a nagy témakörökből lesznek kérdések az írásbelin is, ami kell szóbelire is. Emlékszem, nekem pl az egyik szóbeli tételem volt a nagyesszém, amit így fejből írtam le, meg sem néztem a hozzá tartozó forrást :D
Nyelvet nagyon nem kell túl aggódni, ha nem megy, akkor még most van értelme eljárni magántanárhoz nyelvizsga miatt is akár. Az érettségi meg úgyis könnyebb, mint a nyelvvizsga.
A választottad meg nyilván tárgyfüggő. Gondolom akik sűrűn olvassák a témakört, már falramásznak ettől, de biztatásként leírom, hogy én abszolút 0-ról 10 nap alatt készültem fel egy egy pont hibás biosz érettségire, szóval semmi sem lehetetlen :D
6-os vagyok. Írok néhány tippet a törihez, mert abban tudok segíteni. (A többi tárgyból tanultam négy év alatt, de a töri tanárunk miatt töriből soha, egyetlen szót nem tanultam meg és ez nem túlzás. Azért hozzá kell tenni, hogy általánosban még tanultam a törit, de az régen volt.) Szóval a szóbeli tételeket mindenképp dolgozd ki (szerezd meg) az írásbeli előtt és tanuld is meg. A tételek tartalma csomó feladatot lefedett az írásbelin.
Atlaszból vedd meg ezt: [link]
Ebben nagyon részletes a kronológia. Én tavaly érettségiztem, ott nem volt sok kérdés régebbi korokról (helyette főleg 20. század volt), de néhány plusz pontot így is hozott ez az atlasz nekem.
Aztán a szóbelin már csak annyi a dolgod, hogy elmondd a megtanult tételeket.
Nekem így lett a közép törim (középiskola alatt konkrétan 0 tanulással) 88%. Hozzá kell tenni, hogy a szóbelim 100% lett, de az nem túl nehéz, csak bemagolod a tételeket, amúgy meg a tanárok is kedvesebbek érettséginél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!