Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha most kezdek tanulni rendese...

Ha most kezdek tanulni rendesen érettségire sikerülhet jól az eredményem?

Figyelt kérdés
Most érkezett hozzám a pillanat, hogy ez igen is fontos nekem és a terveim megvalósításához szükségem van a 4-es, de inkább 5-ös érettségire. +nyelvvizsga. Eddigi hozzáállásom alapján a tanárok ezt gondolhatják rólam: "Ennek se számít csak a 2-es meglegyen, örül már ha nem kell minket hallgatnia"! és pedig most teljes a káosz, mert kell a jó eredmény és rájöttem mennyi mindent nem tudok! Jegyzeteimből, már kidolgozott tételekből tanulok, ennek ellenére még sok a kidolgozatlan tétel. Felhagytam a hobbijaimat, fejembe a felesleges facebook-os posztok gondolata kezd helyet cserélni a történelem könyv tartalmával. (értsd:be sem jelentkezem) Úgy érzem ráhangolódtam. Tudom...más még el se kezdi a középiskolát, de már tudja mi akar lenni, nekem meg ilyenkor jön ez,hát elég gáz. Ha minden nap tanulok több tételt (hétvégén is, több órát) szerintetek lehetséges? Igazából van ami inspirál és ha ezzel tisztába vagyok mit kell tennem(elszántan csak csinálnom, ahogy belekezdtem) jogos a kérdés, hogy ezt minek írtam ki!Nos , érdekel hogy volt-e már valaki, aki ilyen helyzetbe volt és megtudta csinálni ?! Sikerült teljesítenie? Nagyon közel van már!

2014. jan. 5. 00:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Ne már... Most ?

Én szóbeli előtt 1 hónappal kezdtem el készülni, írásbelire meg nem különösebben, csak az előkészítőkre jártam, 4,4 az érettségi átlagom.

2014. jan. 5. 17:27
 12/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, köszönöm hogy figyeltetek a kérdésemre! Számomra fontos, motiváló, biztató és reményt adó amit írtatok! (6-os) :Köszönöm a tippet és kitartok, (8-as) :mert kevés az időm ahhoz, hogy elvesszen a lelkesedésem. (7-es) :én is szurkolok neked! Mindenkinek ment a zöld kéz! Titeket olvasva jobban elszántam magam erre a feladatra, végül is a nyár is jobb lesz és nem érdemes elrontani ez a kis idő miatt azt a sokat, amit kapok az iskola nélküli életemre. Amim még nem tisztázódott bennem, hogy ha választok fősulit/egyetemet, tudtommal felvételi lesz nem is olyan soká, ez volt az újabb dráma nálam...szóval senki nem megy tovább az osztályomból ez miatt a tanárok meg sem említik a felvételit, kicsit keresgéltem róla, de nem tudom: A felvételi olyan mint egy dolgozat? Az iskolának kell írni, hogy lássák hozom a sulijuk elvárt szintjét? Hol kell írni? Ha lekésem a felvételit buktam egy évet? hihetetlen hülyének tűnhetek ilyen kérdésekkel, de ha nem kérdeznék hülye maradnék...
2014. jan. 5. 21:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hova akarsz jelentkezni. Van, ahol van felvételi, alkalmassági teszt, például, ha tanítónőnek akarsz menni, vagy valamilyen rendészettel kapcsolatos dologra. Írásos felvételi szerintem nincs, ha meg hülységet mondok, akkor valaki kijavít, azt már mgszünttték.

A fő felvételi a 11. évvégi és 12. féléves eredményeid+ az érettségid. Ebből számítják a pontodat, amivel bekerülhetsz. Ha meghalaldod a ponthatárt, bent vagy. Az aktuális pontszámok a jelentkezők pontszámától függenek.

El kell érned gy minimális pontszámot, hogy egyáltalán jelentkezhss egyetemre, 240 pontot azt hiszem, de ha valaki ez alatt teljesít, az tényleg ne menjen tovább tanulni.

Fontos, hogy jó legyen az érettségid, de nem kell túlzásba vinni a készülődést. Semmi az érettségi, én sem hittem el, de tényleg az.

Már alapból a szóbelin sem csak a tudást nézik, hanem az előadásmódot, szóhasználatot. ( magyarán szépen beszélsz, nem azt mondod, hogy ejj, ez a cseszett Petőfi meg az a szar alföldes vers, érted).

Nagyobb nehézség megbukni érettségin, mint túllenni rajta, hidd el.

Szerintem lassan, 1 hónapon belül majd be kell adni a jelentkezést, erre figyelj.

2014. jan. 5. 21:14
 14/16 anonim válasza:
én sose értettem miért kell felhagyni az élettel az érettségi miatt. irásbelikböl végig néztem az összes elözö évit az volt minden tárgyból 1-1 nap utána szóbeli előtti 4-5 napot végig tanultam kb alvás nélkül és megtudtam tanulni az összes tételt ha valaki nem ennyire lusta h utolsó pillanatra hagyja akkor is sztem 1 hónap és simán megvan. amúgy nyugi nálunk télleg normálisak voltak jobb fejek mint egy alap felelésnél de előtte mind azt mondta majd érettségin nem bologathat nem segithet de h nem tette:D
2014. jan. 6. 04:08
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

21:14-nek kb. minden sora hülyeség, az ilyenek miatt mondják, hogy ne neten kérjen tanácsot az ember.

Ha érdekel kijavítom amit írt.

Hogy megy a tanulás? :)

2014. ápr. 4. 03:28
 16/16 anonim ***** válasza:

Hogy sikerült az érettségi? :)

A leírtak alapján simán ötöst kaptál mindenből, hogy ilyen sokat tanultál :D

2014. júl. 21. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!