Ha most kezdek tanulni rendesen érettségire sikerülhet jól az eredményem?
Ne már... Most ?
Én szóbeli előtt 1 hónappal kezdtem el készülni, írásbelire meg nem különösebben, csak az előkészítőkre jártam, 4,4 az érettségi átlagom.
Ez attól függ, hova akarsz jelentkezni. Van, ahol van felvételi, alkalmassági teszt, például, ha tanítónőnek akarsz menni, vagy valamilyen rendészettel kapcsolatos dologra. Írásos felvételi szerintem nincs, ha meg hülységet mondok, akkor valaki kijavít, azt már mgszünttték.
A fő felvételi a 11. évvégi és 12. féléves eredményeid+ az érettségid. Ebből számítják a pontodat, amivel bekerülhetsz. Ha meghalaldod a ponthatárt, bent vagy. Az aktuális pontszámok a jelentkezők pontszámától függenek.
El kell érned gy minimális pontszámot, hogy egyáltalán jelentkezhss egyetemre, 240 pontot azt hiszem, de ha valaki ez alatt teljesít, az tényleg ne menjen tovább tanulni.
Fontos, hogy jó legyen az érettségid, de nem kell túlzásba vinni a készülődést. Semmi az érettségi, én sem hittem el, de tényleg az.
Már alapból a szóbelin sem csak a tudást nézik, hanem az előadásmódot, szóhasználatot. ( magyarán szépen beszélsz, nem azt mondod, hogy ejj, ez a cseszett Petőfi meg az a szar alföldes vers, érted).
Nagyobb nehézség megbukni érettségin, mint túllenni rajta, hidd el.
Szerintem lassan, 1 hónapon belül majd be kell adni a jelentkezést, erre figyelj.
21:14-nek kb. minden sora hülyeség, az ilyenek miatt mondják, hogy ne neten kérjen tanácsot az ember.
Ha érdekel kijavítom amit írt.
Hogy megy a tanulás? :)
Hogy sikerült az érettségi? :)
A leírtak alapján simán ötöst kaptál mindenből, hogy ilyen sokat tanultál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!