Melyik mivel foglalkozik pontosabban? Menyire keresett? Vélemények? Mennyi a fizetés? Egyetem alatt melyiknek mi a "buktató" része, ami nagyon nehéz benne? Te mit választanál ha újrakezdenéd? (informatika)
Debreceni egyetem jöhet szóba csak.Csak ezt tudjuk finanszírozni anyagilag.
Gazdaságinformatikus
Mérnökinformatikus
Programtervező informatikus
(Programtervező informatikus áll legközelebb a szívemhez.)
De sajnos erről se tudok eleget,nem tanul ott ismerősöm se..
2. és 3. a menő szerintem
elhelyezkedést illetően
Szerintem az anyag jelentős része megegyezik, a pályák nagy része bármelyik írányból megközelíthetőleg.
Mérnökinfón általában van hardver közelibb tárgyakból egy-pár, míg progterv több matematika. De szerintem ez olyan szinten elenyésző, hogy e szerint nem választanék. Az, hogy milyen szakírányokat hírdetnek meg szerintem sokkal számot tevőbb.
Gazdaságinformatika (legalábbis Corvinuson) inkább másoddiplomának jó. Inkább gazdaságról szól, mintsem informatikáról.
A buktató pedig személy és akár egyetem, oktató függő is. Pl. van akinek lineáris algebra/programozás/analízis a halála és van aki szerint a legegyszerűbb tárgy.
Ha erősen matematikus írányba akarsz menni, akkor progterv valószínűleg jobb, hardveresebb írányba inkább mérnökinformatika és gazdasági írányba esetleg gzadinfo. Sok írány, pl.: szoftverfejlesztés műinfó és proginforól is járható.
Szerintem a legjobb, ha megnézed a lehetséged szakírányokat, illetve esetleg a tárgyhálót és eszerint azt választod, ami jobban érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!