Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha az egészségünk a legnagyobb...

Ha az egészségünk a legnagyobb kincs, akkor miért nincs az iskolákban "egészségtan"?

Figyelt kérdés

Igen, mondhatjátok hogy a biológia az. De nem. Az állatokkal meg a növényekkel foglalkozunk.

Emberről is tanultunk (csak keveset), de nem az egészségünkről.

2014. jan. 3. 11:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Az egészséged 2 legfőbb eleme a sport és az étkezés.

Sportotok van, testnevelés órának hívják.

Étkezés akár hiszed akár nem, oda van rá figyelve a menza menüjének megtervezésekor.

Nem kell mindenkiből sebészt nevelni. Ha orvos kell, menj el orvoshoz.

2014. jan. 3. 11:56
 2/19 anonim ***** válasza:

Jogos, én is sokat gondolkoztam arról, hogy lehetne.

Egészségtan óra is lehetne, amelyen a mozgás fontosságát tanítják, a természetes gyógymódokat és hogy meddig lehet azzal kibekkelni az orvost (erre azért szoktak lenni általános "elvek").

Nomeg hogyan "hat" az egészségtelen táplálkozás.

De lehetne még sok más életszagú dolog is..

2014. jan. 3. 11:58
 3/19 anonim ***** válasza:
Biológián belül is tanuljátok, de ne keress egy külön fejezetet róla, el van szórva itt ott.
2014. jan. 3. 11:59
 4/19 anonim ***** válasza:

1, ne haragudj, nincs igazad.

A testnevelés óra mit sem ér a mentalitás miatt. Ritka a kemény tanár, akinél átöltöznek és valóban mozognak.

Aztán vége a középiskolának és nem mozognak.

Lexikálisan is meg kellene tanítani, mire jó. Hátha attól kedvet kap. Ha nem is rögtön, hanem mondjuk 25 évesen, mikor benőtt a feje lágya, de visszaemlékszik.

Igen, a menza meg van tervezve. De egyrészt nem mindenki menzás, másrészt a menzának is vége lesz.

De ha megtanítják, hogy a sok szír és szénhidrát hogyan okoz kárt, akkor talán motoszkál majd bennük.

2014. jan. 3. 12:01
 5/19 A kérdező kommentje:

Már bocs, de a menzán biztos nem figyelnek arra hogy meglegyen a napi min. 1000 mg C-vitamin és a többi ásványi anyag..

A tesi eddig stimmel.

2014. jan. 3. 12:01
 6/19 anonim ***** válasza:

Én imádtam a biológiát és keményen tanultam, a tanár is komolyan vette, faktos is voltam.

Hol van elszórva itt-ott????

Szó se volt arról, hogy a zsír hogyan és miért káros.

Arról se, hogy hogyan és miért hasznos a testmozgás.

Emberek, nagyon nem divat ma a tudás, de nagyon nem...

2014. jan. 3. 12:02
 7/19 Andizsuzsi ***** válasza:

"Már bocs, de a menzán biztos nem figyelnek arra hogy meglegyen a napi min. 1000 mg C-vitamin és a többi ásványi anyag"

Szüleid? Már bocs, de arra, hogy egészségesen étkezzél, és a mozgás napi szinten természetes legyen, nem az iskolában, valamilyen óra keretében kell felkészülni. Mire iskolába mész, már természetes igénynek kellene lennie.

2014. jan. 3. 12:04
 8/19 A kérdező kommentje:
7/7 Win. Csak nem minden szülő törődik ilyen szinten a gyerekével. :/ Köszönöm a válaszokat.
2014. jan. 3. 12:12
 9/19 anonim ***** válasza:

"Már bocs, de a menzán biztos nem figyelnek arra hogy meglegyen a napi min. 1000 mg C-vitamin és a többi ásványi anyag.."

C-vitaminból az ajánlott mennyiség napi 80 mg, nem 1000 mg.

Az ajánlott NAPI mennyiség. Ebből az iskolának csak az ebédre van ráhatása, azt pedig táplálkozási szakember állítja össze.

2014. jan. 3. 12:29
 10/19 anonim ***** válasza:

7. Már hogyan lenne természetes igény?!?!

Főleg ilyen fiatalon...

2014. jan. 3. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!