Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van még esélyem egy "normális"...

Van még esélyem egy "normális" középiskolába való bekerülésre?

Figyelt kérdés
Most vagyok 7. es. 5.-ben 4.1 volt az év végi átlagom, 6.-ban 3.9, tanulás nélkül. Idén, illetve jövőre tervezem hogy kicsit belehúzok. Van még esélyem arra, hogy egy olyan középiskolába bekerüljek, ahonnan mehetek egy normális főiskola/egyetemre?
2009. nov. 28. 22:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem annyira középiskola függő egy jó egyetem, elég ha az érettségit jól megírod!
2009. nov. 28. 23:47
 12/16 anonim válasza:
Nyugi 5-6.-at nem igazán nézik. 7. félév-évvége és 8. félév a lényeg.
2009. nov. 28. 23:50
 13/16 anonim válasza:

Habár nekem már több, mint 5 éve, hogy befejeztem az általánost, de valami ilyesmire emlékszem, hogy:

- 7. év végi, és 8. félévi jegyeket nézik (ez tuti, nagyon álla volt, csak úgy bejárni a suliba második félévbe tanulás nélkül, hiszen, mindegy volt már, hogy milyenek a jegyeid :D)

- meg a központi eredményeit is nézik.

2009. nov. 28. 23:51
 14/16 anonim ***** válasza:

NO PARA!... :D

Megírod a központi felvételit (de vannak sulik, ahova felvételi sem kell), abba a suliba vesznek fel, amit első helyre beírsz a jelentkezési lapodon!!!

(Olyan kevés a gyerek, a sulik minden egyes diákért küzdenek, hogy csak hozzájuk kerüljön, mert azzal több pénzt kapnak az államtól.)

Többszörösen bukottakat is felvettek a fiamék középiskolájába, ami elég neves, nem egy utolsó suli!

Amúgy a fiamat mindhárom bejelölt suliba felvették volna a 3-as átlagával! :D

Az egész egy óriási parasztvakítás, nyugi, felvesznek az első helyre, amit beírsz. :D

2009. nov. 28. 23:56
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Én a pápai Református Gimnázium-ra gondoltam, hogy elsőnek jelölöm. De még van egy kis időm, hogy gondolkozzak rajta.
2009. nov. 29. 00:00
 16/16 anonim ***** válasza:
A 7. és 8. ami nagyon nagy számít. 4 fölötti átlag jó lenne...
2009. nov. 29. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!