Van még esélyem egy "normális" középiskolába való bekerülésre?
Figyelt kérdés
Most vagyok 7. es. 5.-ben 4.1 volt az év végi átlagom, 6.-ban 3.9, tanulás nélkül. Idén, illetve jövőre tervezem hogy kicsit belehúzok. Van még esélyem arra, hogy egy olyan középiskolába bekerüljek, ahonnan mehetek egy normális főiskola/egyetemre?2009. nov. 28. 22:32
1/16 anonim válasza:
Ha a 7.-8.-at rendesen csinálod, akkor igen.
2/16 A kérdező kommentje:
Rendes alatt mit értesz?
2009. nov. 28. 22:55
3/16 anonim válasza:
min. 4es legyél, és akkor ha a középiskolában is tanulsz, és olyan tagra mész, akkor lehet
4/16 anonim válasza:
nem nézik ma már elég jól megirnod a központit és bennvagy
ne parázz rajta annyira,nekem nyolcadikban volt kettesem is,csak azért ijesztgetnek h ne szarjátok le,am nem egy nagy procedúra,csak fárasztó a rohangálás
és am énis nagyon jó suliban tanulok
5/16 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam. Aztmondják, hogy a felvételi ugyanannyira számít, mint a jegyeim. Tehát 50-50 arányban... Ezek szerint ezt csak azért mondják, hogy tanuljak?
2009. nov. 28. 23:20
6/16 anonim válasza:
Tényleg 50-50%-ban tanulnak, de simán be tudsz kerülni egy jó középiskolába. Nekem volt 3om 7.ben és 8.ban is és mégis egy egész jó gimnáziumba bekerültem.(4es átlag jó) A lényeg, hogy ha a központit jól megírod már akkor jó nagy esélyed van. Én a Teleki Blanka Gimibe járok és nem hittem volna, hogy fel fognak venni de mégis sikerült. Ne parázz sokat szerintem, csak ártasz magadnak.
8/16 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy milyen tantárgyból voltál 3? Rajz, meg technika? =)
2009. nov. 28. 23:34
9/16 anonim válasza:
Volt hogy földrajz vagy éppen töri vagy irodalom. A tesi-rajz-technika-ének meg nem igazán számít ha 3as (de rosszabb ne nagy legyen). Az a lényeg, hogy matekból, magyarból, töriből és angolból próbálj meg kihozni egy 4est :) Sajnos én ellustultam és szerintem mázlim volt, hogy bekerültem. (Sok kitűnő tanuló megjelölte a sulit, mert ha az átlagod 4,8 felett van automatikusan fölvettek. Gondolhatod a zseni tanulók ezt jelölték be utolsónak :) )
10/16 A kérdező kommentje:
6.-ban 2 es volt a matekom, valószinűleg két okból. Geometria tz.-m, illetve dolgozatok 2-3 asak lette, és a tanár kedvence sem én voltam. Idén új tanárom van, matekátlagom eddig 4 (3 jegyem van). Az 5-6 ot is annyira számolják be mint a 7-8 at? Erről is hallottam ezt is-azt is.
2009. nov. 28. 23:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!