Hogyan tanítsak angolt?
Ha tudnátok valamilyen könyvet ajánlani, ami idegennyekv oktatásról szól az is nagyon jó lenne.
Kezdő szintről kellene kezdenem...
És milyen könyvből tanulnak az iskolában? Az iskolában lesznek az órák vagy valami művelődési központban? Vagy egyházi? Mindenesetre aki ezt kitalálta, az nagyon nem ért hozzá. Az ötödikes szinte semmit nem tud, a nyolcadikos már sokmindent tanult, ha elölről kezded, unatkozik. A pontos körülményeket kéne ismerni, ez így még egy gyakorlattal rendelkező tanár számára is nehéz feladat, hiszen azt se tudom, mit kell csinálni. Az együttanításnál (vagy 3 t?)már az is jobb, ha két külön csoportban tanítod őket: 5-6, 7-8.
Nézegesd a különböző tankönyvkiadók honlapjait, vannak rajtuk ötletek, játékok, pl [link]
[link] :itt először ki kell választani Magyarországot.
Sok-sok mozgás, rajz, játékszerek, labda, hiszen délután vannak, suli után.
Nem tudom, milyen könyvből tanulnak :S
Szétnézek az oldalakon, és köszönöm a segítséget :)
Éjszaka is rajtad járt az agyam. Ha megtudod a pontos körülményeket, írj (inkább privátot, mert ide hosszú távon nem biztos, hogy visszalapozok). Elég szkeptikus vagyok az ügyben, drasztikus hasonlattal élve ez a "te tudsz angolul, itt van 10 hátrányos helyzetű gyerek, tanítsd őket angolra" olyan, mintha azt mondanák, hogy neked már van tömött fogad, itt van 10 hátrányos helyzetű gyerek, tömd be a lyukas fogaikat. Azt még valahogy el tudom képzelni, hogy egy adott osztályt, tankönyvből iskolában tanítsd, ott diktál a tankönyv, de vegyes korosztályt, tankönyv nélkül, délután? Ehhez módszertani fegyvertáradnak kell lenni. Még ha itt lennél Pesten, ahol én, akkor a saját anyagaimból megpróbálnék neked valamit átadni. Láttam egy könyvet, valmi általános módszertan, annak majd megnézem a boltban a címét. Az angol kiadóknak, főleg Oxford és Cambridge) van számos specifikus kiadványuk egy-egy részterületről, pl Teaching Teenagers, de ezek 5000 Ft-nál kezdődnek.
Ha a gyerekek hátrányos helyzetűek, akkor nyilván nem lehet velük könyvet megvetetni, kérdés az, hogy fénymásolásra van-e keret, mert anélkül még nehezebb. Hol lesz a helyszín: nem mindegy, hogy osztályterem padokkal és táblával, vagy egy klubszoba, kicsi vagy nagy, lehet-e mozogni, kimenni az udvarra, az órákat a körülményekhez kell igazítani.
Az oxfordos linknél miután kiválasztottad Magyarországot, a következő kattintás az ELT, a lista közepe táján, úgy jutsz el a hazai főoldalra. Regisztrálás után csatlakozhatsz a Teachers' Club-hoz, itt vannak ötletek, segédanyagok. Tehát neked általában a Primary-t illetve Teen-t kell keresned. Még írjál! (Olyan szűkszavú vagy, azt se tudom, fiú vagy-e vagy lány.)
A 4 alapkészséget próbáld együtt fejleszteni:
olvasás, írás, hallott szövegértés, beszéd.
Csinálj egyéni feladatokat, pármunkát és csoportos feladatokat is. Próbálj minél több játékot becsempészni az órára. Alaposan gyakoroltass be mindent, ne tévessezn meg, ha azt mondják már megy nekik egy-egy rész, mert lehet hogy z órán már megy, de 2 nap múlva már nem fog menni...
Ha nulla szintről kell kezdened a tanítást, akkor azt vélszerű köszönéssel, bemutatkozással, népekkel, nemzetiségekkel, alapfoglalkozásokkal kezdeni.
Sok mindent lehetne még itt írni, de sem időm, sem energiám, hogy többet írjak.
Ha könyv érdekel, akkor Dr Bárdos Jenőnek vannak módszertani könyvei, mielőtt megvennéd őket, lapozz bele a könyvekbe, hogy találsz-e benne számodra hasznos infót.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!