Felfüggesztették a családi pótlékot, és három hónap
megfigyelési időt kaptunk, ami alatt nem hiányozhatok
igazolatlanul 5 óránál tbbet. Akkor a decemberi
hiányzás már nem számít bele ugye?
Figyelt kérdés
Az előző tanévben meghaladta az 50 órát az igazolatlanjaim száma. Erre a családi pótlék megvonását tervezték alkalmazni, viszont bizonyítékokkal tudtuk alátámasztani, hogy nem volt meg az 50 óra igazolatlanom. Fellebbeztünk, és kaptunk 3 hónap megfigyelési időt, ez idő alatt 5-nél tobb igazolatlan mulasztás nem lehetett, mert akkor véglegesen megvonják a pótlékot. Nem is volt, egészen idáig csak 1 db, aztán lejárt November végén az idő, a fejleményekről még nem tudunk. Azóta én December 07.-én Szombaton nem mentem be az iskolába, 7 óra igazoltlan. Most ezen megy itthon a vita, hogy akkor tulajdonképpen elveszik-e, vagy nem? Mert szerintem a három hónap az három hónap.
Egyébként meg még lehet igazolni azt a hét órát szülői igazolással, amit már be is írtak az ellenőrzőbe. És mint azt olvashatod, bizonyítottan nem volt meg az 50 óra az előző évben.
2013. dec. 18. 00:24
3/11 anonim válasza:
Szóval, a szülő még cinkos is.
2013. dec. 18. 00:25
4/11 anonim válasza:
Pontosan, miért nem vagy képes bejárni? Milyen halaszthatatlan teendőd volt helyette?
Elég érthetetlen ez manapság, én végigjártam úgy a 8 év általánost meg az 5 év középiskolát, hogy egyetlen árva igazolatlanom sem volt. Egyszerűen bejártam, nem máshol csesztem el az időt - és ezt fogom elvárni a gyerekeimtől is, ha nem teszik, akkor majd lesz retorzió.
2013. dec. 18. 00:27
5/11 anonim válasza:
Én írtam az előbb. Én sem hiányoztam soha, és a gyerekem is idén érettségizik, de azt hiszem, még csak beteg sem volt az elmúlt 12 év alatt.. nem engedném neki és nem is igazolnám a csavargást.
2013. dec. 18. 00:29
6/11 anonim válasza:
Ha a gyerekem ennyit lógna a suliból, akkor nem az a fő probléma (normális esetben), hogy elveszik-e a családi pótlékot, hanem hogy tanuljon és járjon be.
Mi a búbánatért nem tudtál bemenni az iskolába?
Az, hogy lejárt a próbaidő, az nem jelenti azt, hogy szabad a pálya...
2013. dec. 18. 00:33
7/11 A kérdező kommentje:
Bejárok rendesen, igaz tavaly becsúszott egy két igazolatlan. De nem annyi. És ha nem kéne 4 órát oda-vissza utaznom, akkor se biztos, hogy be mentem volna SZOMBATON azért, hogy a másik jelenlévő 3 osztálytársammal együtt üljek 7 órán keresztül, úgy, hogy 17.00kor végezve még utazzak haza, ahelyett hogy pihenhetnék, és bepótolhatnám azt, amit kell, az otthoni elvégzendő munkák mellett, és készüljek a kovetkező hétre, amikor dolgoznom kell a konyhán napi 8 órában. Tudom hogy ilyen a világ, konyrtelen, stb. de akkor is egy ártatlan napról van szó nem alkalmakról, és én már nem 14 éves gyerek vagyok, aki ül otthon a seggén és mindent a kezébe adnak, és TV-zget egész nap mert olyan sok ideje van. Egyébként ez lényegtelen most, orülnék neki, ha valaki végre a kérdésre is tudna válaszolni. Koszonom.
2013. dec. 18. 00:39
8/11 anonim válasza:
Egy két igazolatlan miatt nem szaladnak családit megvonni, szóval nehezen hihető.
Tök mindegy az ok, ha van egy kötelességed, akkor eleget kell neki tenni. Ha ennyire messze van a suli, akkor keress más megoldást, másik iskolát vagy kollégiumot.
Amúgy meg szerintem megvonják, mert eleve rád terelődött a figyelem, szerintem ezt nem hagyják szó nélkül. És ha nem is ennél, de a következő igazolatlannál simán megvonják.
2013. dec. 18. 00:51
9/11 A kérdező kommentje:
Mindegy, a lényeg hogy igazolható, szóval nem fogják megvonni, mert tbb nincs is, de kíváncsi lennék rá mi lenne ha már nem lehetne. Koszonom a választ. Egyébként egyszer úgy elmesélném valakinek mi hogy zajlik, és milyen, vagy csak valahogy átérezhetővé tenném, de nem vagyok hülye, nem fogok itt vitát robbantani.
2013. dec. 18. 01:03
10/11 anonim válasza:
Ahhoz képest, h 4 órát utazgatsz elég jó, h 1-kor még a gépet vered.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!