88 óra hiányzás egy félévben az húzós?
Ezért már automatikus évismétlés jár, vagy bukás valamiből?
Nem lógás, hanem ténylegesen beteg voltam, meg kivizsgálásokra jártam...
Te jártál egyáltalán iskolába!? :o
Szerintem osztályozóvizsgát kell tenned, minimum.
Húzós, igen!!
Szerintem még belefér. Hány órád van egy héten?
Ha adott tantárgyból 30% felett volt a hiányzásod akkor automatikusan osztályozó vizsga. De a tanárok nem nagyon számolgatják ha van elég jegyed az osztályozáshoz.(+összeállítani a feladatsort, kijavítani stb. nekik is plusz munka)
Évismétlés csak év végén összesített hiányzásnál jöhet szóba.
250 órát hiányozhatsz igazolatlanul, és mivel 1 félév alatt nem használtad el a felét, így a másik félévben még többet hiányozhatsz! (ezt senki ne vegye úgy, hogy buzdítani szeretném a Kérdezőt a minél több hiányzásra). Persze az a Te érdeked, hogy minél többet bent legyél, minél többet tanulj, hogy tudj egyetemre menni, vagy legalább ne maradj ostoba ember.
Sajnálom, hogy beteg vagy :( Megtudhatjuk, hogy mi a bajod?
Annyira szeretem, amikor valakik pofára pontozgatnak :)
Akkor lássuk a tényeket:
Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen
a) az Nkt. 5. § (1) bekezdés b)c) pontjában meghatározott pedagógiai szakaszban a kétszázötven tanítási órát,
f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,
és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén
nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.
A nevelőtestület az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanórai foglalkozást"
Vagyis akkor, ha egész évben 250 órát, vagy egy adott tantárgyból az éves óraszám 30%-nál többet hiányzik, ÉS NEM LEHETETT ÉVKÖZBEN A HIÁNYZÁSOK MIATT OSZTÁLYOZNI, akkor a tantestület köteles osztályozó vizsgára bocsátani (kérdező igazoltan hiányzott).
Mivel minden tárgyból van annyi jegye, amivel osztályozható, így a fentiek sem állnak, semmilyen következménye sincs a hiányzásoknak.
Két középiskoláról és egy gimnáziumról tudom, hogy úgy megy ahogy én írtam.
Kérdező ha az iskoládnak van honlapja, ott fent van a házirend és abban benne van, vagy osztályfőnököd biztos elmondja nálatok hogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!