Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Köteles az osztályfőnök a...

Köteles az osztályfőnök a MÁV-os késés igazolást elfogadni?

Figyelt kérdés

Kőbányára járok iskolába Gödöllőről, és elég sűrűn szokott késni a vonat 5-10 percet. Erről mindig kérek igazolást a MÁV-tól, de hiába adom oda az osztályfőnökömnek, ő nem igazolja le a késést és így már összegyűlt 150 perc késésem.

Valaki tudna bemásolni erre vonatkozó jogszabályt, vagy egyéb dolgot amit felhasználhatok ellene ?

2013. dec. 17. 10:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Egyszerűen vicc néhány ember felfogása...

Azért mert a MÁV késik, és nem tud időbe beérni a vonat, én majd azért korábban kelek 30 perccel. Így is 5:30-kor kelek. Akkor mostantól keljek 5 órakor hogy beérjek 7:30-ra a suliba ?

Jó mondjuk azért nem sűrűn késik, mert ez alatt a 3 hónap alatt csak 5x késett.

De könyörgöm akkor is ez mi ? Így önkényesen ő úgy dönt, hogy nem fogadja el az igazolást ? Mégis milyen alapon dönti ezt el ?

2013. dec. 17. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Miért lenne önkényes? Meg tudod mutatni azt a törvényt vagy rendeletet vagy a házirendnek azt a pontját, amely alapján köteles lenne elfogadni? Fordítva gondolkodsz.
2013. dec. 17. 17:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért az elég amatőr, hogy a vonat 5-10 perces késése neked az iskolában is megjelenik. Rutinos ingázó mindig(!!!) ráhagy 20 percet. Ha azontúl késik a vonat, azért már érdemes igazolást kérni.

Amúgy én is ingázó vagyok és megértelek, fos dolog nap mint nap marha korán kelni és rohadni a vonaton, de hidd el, jobb ha most megszokod ezt a 15-perc-rászámolást, nagyon megkönnyíted az életedet, mert később egyetemen vagy munkahelyen ballisztikus ívben fognak tenni rá, hogy te miért késtél, csak a következményei lesznek meg...

Az igazolás módjairól meg szerintem a házirend rendelkezik, nézz utána a sajátotokban, és próbáld megbeszélni az osztályfőnököddel, hogy akkor most indulnál tiszta lappal vagy ilyesmi.

2013. dec. 17. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsoval: később a munkahelyeden biztos fogják tolerálni, hogy mindig késik a vonatod.

A másik:azt írod 5-10 percet késik, ez ebben az éveb 5x fordult elő-ebből hogy jön össze 150perc???

2013. dec. 17. 18:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Menj hévvel,gyakrabban jár, és ritkábban késik!
2013. dec. 17. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:
69%
Az a vonat, amivel így elkésel mikor megy? Mert én is azzal a vonattal járok és 20 percenként jár, nem félóránként. Egyébként meg ha nem érsz be, kelj korábban, vagy menj át egy másik iskolába, mert tényleg nem lehet elvárni egy gyerektől, hogy 5-kor keljen. Hiába rinyálsz itt, máshol sem fog senkit érdekelni, hogy milyen egyéni problémáid vannak, oldd meg!
2013. dec. 18. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!