Köteles az osztályfőnök a MÁV-os késés igazolást elfogadni?
Kőbányára járok iskolába Gödöllőről, és elég sűrűn szokott késni a vonat 5-10 percet. Erről mindig kérek igazolást a MÁV-tól, de hiába adom oda az osztályfőnökömnek, ő nem igazolja le a késést és így már összegyűlt 150 perc késésem.
Valaki tudna bemásolni erre vonatkozó jogszabályt, vagy egyéb dolgot amit felhasználhatok ellene ?
Egyszerűen vicc néhány ember felfogása...
Azért mert a MÁV késik, és nem tud időbe beérni a vonat, én majd azért korábban kelek 30 perccel. Így is 5:30-kor kelek. Akkor mostantól keljek 5 órakor hogy beérjek 7:30-ra a suliba ?
Jó mondjuk azért nem sűrűn késik, mert ez alatt a 3 hónap alatt csak 5x késett.
De könyörgöm akkor is ez mi ? Így önkényesen ő úgy dönt, hogy nem fogadja el az igazolást ? Mégis milyen alapon dönti ezt el ?
Azért az elég amatőr, hogy a vonat 5-10 perces késése neked az iskolában is megjelenik. Rutinos ingázó mindig(!!!) ráhagy 20 percet. Ha azontúl késik a vonat, azért már érdemes igazolást kérni.
Amúgy én is ingázó vagyok és megértelek, fos dolog nap mint nap marha korán kelni és rohadni a vonaton, de hidd el, jobb ha most megszokod ezt a 15-perc-rászámolást, nagyon megkönnyíted az életedet, mert később egyetemen vagy munkahelyen ballisztikus ívben fognak tenni rá, hogy te miért késtél, csak a következményei lesznek meg...
Az igazolás módjairól meg szerintem a házirend rendelkezik, nézz utána a sajátotokban, és próbáld megbeszélni az osztályfőnököddel, hogy akkor most indulnál tiszta lappal vagy ilyesmi.
Egyetértek az utolsoval: később a munkahelyeden biztos fogják tolerálni, hogy mindig késik a vonatod.
A másik:azt írod 5-10 percet késik, ez ebben az éveb 5x fordult elő-ebből hogy jön össze 150perc???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!