Köteles az osztályfőnök a MÁV-os késés igazolást elfogadni?
Kőbányára járok iskolába Gödöllőről, és elég sűrűn szokott késni a vonat 5-10 percet. Erről mindig kérek igazolást a MÁV-tól, de hiába adom oda az osztályfőnökömnek, ő nem igazolja le a késést és így már összegyűlt 150 perc késésem.
Valaki tudna bemásolni erre vonatkozó jogszabályt, vagy egyéb dolgot amit felhasználhatok ellene ?
De ezt akkor sem teheti meg szerintem...
Mellesleg így is 5:20 kor kelek. Az eggyel előbbi vonat meg 5:50 kor megy. Ahoz már 4:50 kor fel kéne kelnem. Azért ez így mégsem járja...
El kéne fogadnia igazság szerint...
Simán gyökér az ofőd
Persze, én is mondanám a gyereknek, hogy menjen korábban, de nem 10 percenként jár a kib*szott vonat, hanem min 30 perc vagy még később.
Keljen fel már 4 órakkor, hogy 6-ra beérjen a suliba, mert az előző vonattal sz*ros 5 percet késik?
Elvileg el kell fogadnia, talán a házirendben benne is van, elvégre azért hívják igazolásnak, mert azzal igazolod, hogy miért késtél. Ez most olyan lenne, mintha azért nem járnál iskolába, mert pl. rákos vagy, és hetente kétszer járnod kellene kemoterápiára, a tanár meg nem fogadja el a kórházi igazolást, mert "minek lettél rákos". Lehet, hogy túlzás ez a példa, de a párhuzam megtalálható a kettő között. Ha az osztályfőnököd ennyire antipatikus, akkor mondd el az igazgatónak, hogy ez és ez a problémád, és hogy mit ajánl.
Ha ő sem mond vagy tesz semmi érdemlegeset, akkor talán még azt lehetne, hogy az első órás tanáraidnak elmondod a történetet, és ha egy mód lenne rá, akkor ne írják be a késést.
Talán még az is egy lehetőség lenne, ha koleszos lennél; közelebb lenne a suli, nem kellene annyit utaznod, és hétvégenként még haza is tudnál menni.
Még azt azért megkérdezném, hogy véletlenül nem a Zrínyibe jársz? Én odajártam régen, ott normális tanárok voltak/vannak (már ha egy-kettőnek nem vesszük figyelembe a tanítás tehetségének hiányát, de emberileg azért foglalkoznak a másikkal és megpróbálják megoldani a másik gondját).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!