Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek nem lenne jó...

Szerintetek nem lenne jó bevezetni az iskolákban a mobil elvételét?

Figyelt kérdés

Úgy értem: reggel mindenkinek le kéne adnia a portán a telefont, aztán mikor hazamennek, visszakapják. Akit mégis rajtakapnak, hogy nála van a telefon, az pedig kap valami büntetést, beírást, akármit.

Szerintem SEMMI szükség nincs az iskolában a mobilra.

Órákon alapból nem kéne, hogy nálunk legyen, sokan órára figyelés helyett facebookon lógnak, a dogáknál puskázásra használják.

Szünetben pedig az élő beszéd helyett sokan szintén a telefonjukkal kommunikálnak inkább, ennek a lépésnek közösségépítő hatása is lenne, úgy hiszem.

2013. dec. 8. 13:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
77%

Ez kb ahhoz vezetne, hogy a diákok fellázadnak. Ahogy már előttem is leírták, fölösleges lenne, mert aki nem figyel, így is, úgy is, lesz@rja a dolgot. Emellett mindenkinek a saját dolga, mindenki saját magáért tanul.

Én pl mindig viszem a telefonom, ha kell ha nem, mert egyfajta biztonságérzetet ad. De különösebben nem használom órán, se, max számológép, vagy alkalmazásból az órarendet, házit felírni, időt megnézni stb. Katolikus gimibe járok, de egyáltalán nem szigorúak ezzel kapcsolatban. Most persze mindenhol van olyan tanár, ahol mindenki tudja, hogy nem lehet, és nem is csinálja.

Azon kívül nem látom értelmét alapjaiba a dolognak. Ez most ez a kor, időszak, ahol a technika mindenkinél ott van, már nagyon fiatal korban, és ez csak nőni fog.

Nálunk suliba a diákelnökség nagyon pályázik a tabletekből való tanulásra, amit megértek, mert hasznos, egy ilyen korban igazodni kell. ÉS had ne mondjam, hogy meg is érné a dolog, de ez most már más téma.

16/L - B@sszus szülők, ez már nem az a korszak!><

2013. dec. 8. 14:15
 22/36 anonim válasza:
54%
A mi iskolánkban (általános) minden reggel be kell adni a tanárnak a telefont akit pedig rajta kapnak hogy nem tette ezt annak csak év végén adják vissza a mobilt.
2013. dec. 8. 14:17
 23/36 anonim ***** válasza:
72%
Már nem azért, de mivan, ha mégis rohamot kap az iskolában? És azzal mit ér el, ha elordítja magát, ha másnál sincs telefon, és még mindig nem tudnak segíteni neki? három gomb nyomás(néha csak kettő) és már tárcsáz a telefon. HA már nem is ő beszél bele, hanem más hív pánikszerűen mentőt, már az is jó, de szerintem a diákok nincsenek olyan helyzetben, hogy tudnák az elsősegélyt ilyen esetekben. Nekem volt cukorbeteg osztálytársam, és volt olyan, hogy haza kellett mennie, utána pedig kórházba került a cukra miatt... Nem tapasztalatlanul beszélek. Én is szoktam hordani telefont, mert ki tudja, mikor mi történhet... Akár a tanárokkal is órán.
2013. dec. 8. 14:19
 24/36 anonim ***** válasza:
72%

Én középsuliban azokon az órákon telefonoztam csak, amiket totál leszartam, mert tudtam, hogy nem tanulom majd tovább egyetemen. Tessék..egyetemen semmi csavarhegesztéskötés,ésafäszomtudjamit nem tanulok.

Magyarból 80% lett az érettségim, matek gyengébb, de nem azért mert monóbiloztam. Néhe még német órán telefonoztam internet kapcsolattal, mert pl szótáraztam de sose játszottam és az érettségim is igen jó lett. Zenét meg végképp nem hallgattam, pedig 5 GB zene van rajta :)...

Szóval én nem vagyok ellene, de mellette sem.

Most kijöttem Ausztriába tanulni egyetemre, és szinte mindenki telefonozik a professzor előadásán. Az a mindenki úgy 600 embert jelent egyszerre. De van olyan is, aki előkapja a laptopot, és nemes egyszerűséggel filmet néz, mondván, hogy a TISS rendszerből úgyis leszedi az előadás videóját, és abból tanul...és valóban!

Nem laza az egyetem itt sem, főleg, hogy nincs tandíj. De sokan beképzelten jönnek és jót szórakoznak az előadáson.

Hozzáteszem, hogy én is szoktam telefonozni, de nem végig és nem egyfolytában. Van, hogy megnézem, mi az, amit nem értek, és van, hogy amikor valami linket kitesz az nagy kivetítőre (pl PPT, Excel, PDF) azt letöltöm telefonomra, és hazafelé tanulgatom.

Szóval nem hülyeség, de valahol mégis.

2013. dec. 8. 14:21
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, olyan vagy, mint sok ember manapság: próbálod ráerőltetni a véleményed és megoldásod másokra.

De hidd el, ha elveszik a mobiltelefonokat, azzal nem oldódik meg semmi, nem lesznek okosabbak, udvariasabbak a diákok, vagy a kirekesztettek kevésbé kirekesztettek, csak a te lelki békéd állna helyre.

Ha van probléma velük, az a társadalmi rendszerünk és az, milyen példát állítanak nekik a felnőttek. Az kib*ottul nem megoldás, ha elvesznek tőlük valamit.

2013. dec. 8. 14:29
 26/36 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként konkrétan a kisiskolásokra gondoltam, középiskolában és egyetemen meg már főleg semmi köze az embernek ahhoz, más gyereke mit csinál órán (főleg, ha már nem is tanköteles).
2013. dec. 8. 14:32
 27/36 A kérdező kommentje:

Persze, persze, mindenki csak a jogairól beszél.

Csak azért nem valósul meg soha ez az elképzelés, mert mindenki inkább a kényelemre szavaz.

Én saját tapasztalatomból írom, régen totál telefonfüggő voltam, eleinte csak az unalmas órákon mobiloztam, aztán rendszeresen, szinte minden órán, és pl. amiből régen totál penge voltam, visszafejlődtem, pedig nekem szükségem lenne arra a tárgyra érettséginél! Én magam is még iskolába járok, szóval nem egy hisztis szülő írja ezt.

De órákon állandóan látom, hogy 30-ból 10 ember nyomkodja a mobilját. Akkor minek járnak iskolába? Úgysem tankötelesek már.

2013. dec. 8. 15:06
 28/36 anonim válasza:
67%
Most engem az ilyen kis suttyó facebook-függő senkiházik le fognak pontozni, de én is egyet értek vele. Semmi szükség telefonra az iskolákban. Ha esetleg meg egy fontos hívást várna az adott diák vagy neki kellene sürgősen telefonálnia, akkor lemenne a portára elkérné a portástól a mobilját, majd lebonyolítaná a beszélgetést. És mindezt úgy mondom hogy 22 éves vagyok, szintén suliba járok, és nekem például még sincsen szükségem a telefonomra a tanítás ideje alatt. Jöhetnek a mínuszok!
2013. dec. 8. 15:15
 29/36 anonim ***** válasza:
94%
Nem lenne jó.Órán nem szoktam telefonozni,de aki akar enélkül sem fog figyelni(én sem szoktam néha unalmasabb,nem olyan fontos órákon).Szünetekben meg a rajzolgatás nagyon unalmas számomra,olvasni a hangzavar miatt nem tudok,barátaim nincsenek az iskolából,bár amikről beszél az osztályom örülök is neki igy utólag hogy nem lettek barátaim.Ha 8 órám van(1 héten 3-szor)akkor halálra unnám magam szünetekben telefon nélkül.
2013. dec. 8. 15:17
 30/36 anonim válasza:
40%
Nekünk már rég igy van az iskolánkban :) olyan sohasem volt hogy magunknál hagyhattuk volna..
2013. dec. 8. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!