Szerintetek nem lenne jó bevezetni az iskolákban a mobil elvételét?
Úgy értem: reggel mindenkinek le kéne adnia a portán a telefont, aztán mikor hazamennek, visszakapják. Akit mégis rajtakapnak, hogy nála van a telefon, az pedig kap valami büntetést, beírást, akármit.
Szerintem SEMMI szükség nincs az iskolában a mobilra.
Órákon alapból nem kéne, hogy nálunk legyen, sokan órára figyelés helyett facebookon lógnak, a dogáknál puskázásra használják.
Szünetben pedig az élő beszéd helyett sokan szintén a telefonjukkal kommunikálnak inkább, ennek a lépésnek közösségépítő hatása is lenne, úgy hiszem.
Én annak se látom értelmét hogy bevigyék a suliba. A mi gyerekkorunkba se volt mobil és lám felnőttünk.
Egyébként igen nehéz lenne követni a portán ki milyen telefont adott le, szegény portás kínlódhatna ott a vacak kis minimálbérével hogy melyik gyerek melyik telefont adta le... Semmi helye a telefonnak a suliba.
Nálunk pedig alap feltétel, hogy Androidos, vagy IOS-es készülék legyen nálunk suliban...
(Nem Magyarország)
Szerintem oké, aki tanulni akar, az tanul így is.
15L
Nem ingyen csinálná a portás, megemelnék kicsit a bérét. Osztályokra bontva lennének elkülönítve a mobilok, úgy könnyebb rendszerezni őket. Szerintem nem kivitelezhetetlen az ötlet.
Az pedig, hogy a régi telójukat viszik be az igazi helyett... Ahogy írtam, büntetés járna érte, ha elkapnák őket. Szerintem nem nehéz észrevenni, hogy ki mobilozik órán.
Németországban teljesen általános és megszokott ez a dolog, mikor kint voltam cserediák, teljesen elképedtem. Akinél meglátják a telefont, akár kikapcsolva, akár az iskola udvarán, szó nélkül elveszik tőle, és majd a szüleinek visszaadják a nap végén. Gimnáziumról beszélek most. Szerintem ez egy nagyon értelmes és hasznos dolog lenne, itthon is így kéne működnie, főleg most, hogy az elmúlt években nagyon elterjedtek az okostelefonok.
Természetesen ez csak akkor működne, ha a szülő ennek ellenére bármikor el tudná érni a gyermekét az iskolán keresztül, ami azért nem minden esetben valósul meg.
Teljesen felesleges BAROMSÁG amit kitaláltál (ja most le lehet pontozni). Aki akar, az oda fog figyelni, aki ne, az nem. Én mondjuk tényleg éltanuló vagyok meg minden, de a magyar- meg az angolórát rendszerint végigszórakozom (persze csendben), mert semmi szükségem rá (a magyart megtanultam még 6.ban- a 7.es + 8.os tananyagot egyaránt. Angolul meg alapból folyékonyan írok-olvasok-beszélek). Ha nincs nálam olvasnivaló, telózok.
És a szünetek? Vannak olyan kiközösített gyerekek (anyagi keretek miatt, más stílus miatt, stb) akiknek a szünet egyedül telik. Hadd mobilozzanak.
13/L- 8.oszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!