Szerintetek nem lenne jó bevezetni az iskolákban a mobil elvételét?
Úgy értem: reggel mindenkinek le kéne adnia a portán a telefont, aztán mikor hazamennek, visszakapják. Akit mégis rajtakapnak, hogy nála van a telefon, az pedig kap valami büntetést, beírást, akármit.
Szerintem SEMMI szükség nincs az iskolában a mobilra.
Órákon alapból nem kéne, hogy nálunk legyen, sokan órára figyelés helyett facebookon lógnak, a dogáknál puskázásra használják.
Szünetben pedig az élő beszéd helyett sokan szintén a telefonjukkal kommunikálnak inkább, ennek a lépésnek közösségépítő hatása is lenne, úgy hiszem.
Nálunk Romániában-> Csíkszeredában bevan vezetve. Tilos telefont vinni. Akinek mégis fontos, az reggel leadja és suli után vissza kapja.
15F
Nem.
Amíg nem volt telefon, addig rajzoltam, szóval előtte sem voltam közösségi ember, szóval szerintem rám SEMMI se lenne közösségépítő hatással.
Az átlagom pedig 4,5, ami úgy jön ki, hogy a tölteléktárgyakból kapok rosszabbat, míg az érettségi tárgyak nagyon jók(a matek 4-es, a többi 5, angolból úgy, hogy van már osztályozó vizsgám - megcsináltam az emelt érettségit is már)
Tehát, aki tanulni akar, az úgyis tanulni fog! Aki figyelni akar, az úgyis figyelni fog. Én annak ellenére hozom ezeket az eredményeket, hogy néha órán is felnézek a netre, vagy tolok valamilyen játékot (pl. Cut the rope, Pou) Jah, és nem szoktam puskázni.
18/L
5ösnek igaza van...mit oldana meg? aki nem akar tanulni, az majd akkor beszélget a társaival vagy elrajzolgat...én is bevallom, előfordult, hogy órán elvoltam a telefonnal, mégis 3 éve mégis sikeresen leérettségiztem, és lett is belőlem azóta valaki, azért, mert én attól akartam is valaki lenni, nem csak belesz_rni az egész életbe, mint ahogy elég sok diák csinálja(persze az oktatás színvonalát is lehet vitatni...semmire nem készít fel úgysem...)
büntetést meg mit kaphat? még akkor is jót röhögne, ha az igazgatótól kap valamit némelyik...annál nagyobbat meg ugyebár nem lehet, mert hát ahogy valaki mondta, a diákok azok csak a jogaikat ismerik és alkalmazzák is...ha hozzányúl a tanár, akkor máris megy haza sírni, de ez más téma, nem pont a testi fenyítés a megoldás, de más eszköz sincs erre a tanárok kezében, úgyhogy hiába veszik el a telefont.
Ahogy a válaszokból arányából is nézem, elég sokan mobiloznak közületek is órán... Ez egyáltalán nem normális!
Tudom, hogy mobil nélkül is lehet puskázni, levelezni, unatkozni, de még mindig állítom, hogy felesleg a telefon, ez csak egy plusz figyelemelterelő tárgy az iskolában.
Ha annyira unatkoztok, még a rajzolgatás, álmodozás is jobb, mint a mobil nyomkodása. Függővé tesz, ahogy páran írtátok, kétségbe estek, ha nincs nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!