mi a fsznak kell kielemezni minden rohadt verset? Ugyanolyan emberek írták azt is, mint amilyen emberek vannak ma, nem?
Ez olyan, mint ha most, egy háromperces zenét másfél óráig elemeznénk, hogy melyik hang miért került oda, és a hangok miért pont így követik egymást...
Azért van, hogy ne csak annyit tudj egy versről elmondani, hogy ki írta, meg hogy mi a lényege :D
Feltétlenül tudnod kell, hogy mi az üzenete az emberekhez, hogy mikor adták ki, mi a háttere a versnek, blaaaablablaaa. Igazából szerény véleményem szerint is blődség az egész. Estig magolom, és utána elfelejtem. Hála az Istennek. -.-
2009. nov. 22. 16:46
2/18 anonim válasza:
megtanít gondolkodni, érteni a művészetet. szerintem sokszor kifejezetten érdekes 'megfejteni' a verseket, bár néha én is úgy tartom, hogy sok a belemagyarázás. ettől függetlenül szerintem hasznos, nem tudom, neked mit kell rajt magolni, ha órán figyelsz, megtanulod megérteni a verseket, és könnyen megtudod jegyezni az adatokat is.
2009. nov. 22. 16:49
3/18 A kérdező kommentje:
de én értem a művészetet... meghallgatok egy Bach művet, és szavak nélkül is teljesen megértem hogy mi a mondanivalója.. de zeneműveket nem kötelező elemezni, akkor verseket miért kötelező?!
2009. nov. 22. 17:05
4/18 anonim válasza:
Ezt én sem értem, gondolom Petőfi meg Arany nem azért írt verseket, hogy a XX. század diákjait jól beszivassák ilyenekkel:D A magyartanárom sem szereti a verselmezést (de azért csináltuk persze), mert szerinte mindenki máshogy ért egy verset, én legfőképp sehogy, mert engem nem érdekel, és nem arra szeretném az időmet fecsérelni, hogy Ady versekről gondolkodfjak.. ez magánvélemény
2009. nov. 22. 17:18
5/18 A kérdező kommentje:
ennyi:D
2009. nov. 22. 17:22
6/18 anonim válasza:
köszönöm az egyetértést:D
2009. nov. 22. 17:23
7/18 anonim válasza:
Én ezért nem szeretem az irodalmat, mert ki kell elemezned a verset, s lehet, hogy te egy teljesen ellentétes dolgot vélsz kiolvasni mint amit a tanár gondol, az már általában rögtön nem jó..
2009. nov. 22. 19:00
8/18 anonim válasza:
Ja, en is utalom...:S Ki a fene mondta azt meg, hogy amikor a kolto ezt irta, akkor erre meg erre gondolt??
Egy jo pelda: Egyszer egy bnom mutatott egy sajat verset. Kerdezte, mit elemeznek ki belole? Hogy mondom, komoly gonjaid vannak, elgondolkodtal az eletrol, nehez dologban vagy benne stb. Kiderult, h a wc-n ulve, nagy dolgat vegezve irta... Errol ennyit. :)
2009. nov. 22. 19:10
9/18 anonim válasza:
:)
Ez jó, nekem is van egy sztorim.
Két barátnő két külön iskolába járt, és ugyanolyan témájú dolgozatot kellett megírniuk otthon. Megírták hát együtt. Az egyik tanár 3-ra, a másik 5-re értékelte...
Na ezt magyarázza ki valaki...
2009. nov. 23. 19:00
10/18 anonim válasza:
pl. sztem is nagy f*szság (bocsánat!),de egy kicsit talán jobban megértem, mert énis verseket írok, de annyira evilágit, hogy igazából nem is lehetne elemezni, mert szószerint azt írom le, amit gondolok. Igazából szerény véleményem, hogy ezek a költök elég depressziós köcsögök voltak, mindenesetre vannak szép versek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!