Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megtudjuk-e tenni? (Tanárunkat...

Megtudjuk-e tenni? (Tanárunkat szeretnék leváltani)

Figyelt kérdés

Osztályfőnökünket aki egyben a Német tanárunk is, le szeretnénk váltani mind a 2 szerepben őt..., érdekelne h ha írunk egy ilyen petíciót, hány gyereknek kell aláírnia a 33ból.Mit kellene beleírni ebbe a petícióba, sok okunk lenne rá h leváltsuk, pl diszkrimináció stb

Válaszokat előre köszönöm!

2009. nov. 19. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Igazgatóhoz beadott kérelem minden osztálytárs, esetleg szülő (is) aláírásával.

Indoklás nagyon részletes kell.

A diszkrimináció sokak szerint alkalmazott pedagógiai módszer, bár ma ez már igencsak idős vagy gyengekezű kollégára vall. Az idős kollégáimat én tisztelem és sokat tanultam tőlük. Nagyon ritkának tartom manapság ezt a jelenséget.

Mielőtt egy közösség bead ilyen kérelmet, azzal is számolnia kell, hogy az adott tanár annyira meg lesz hurcolva, hogy esetleg nem talál a városban állást sem. Aki már legalább 5-10 éve tanít, elég tekintélyt és gyakorlatot szerzett, nem hiszem, hogy jó rálátású igazgató nem állna ki a kollégája mellett.

Ötleteket nem gondolom, hogy írnom kellene, nem lenne ferr egyik oldal felé sem. Viszont minden sérelmet összegyűjteni egy osztálynyi embernek úgy, hogy egy valaki pedig jegyzeteli, csupán 10 percbe telik.

2009. nov. 19. 14:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem először az igazgatóhoz forduljatok, és jobb lene,ha nem ti,hanem a szülők intézkednének.

Mivel nem részletezted, miért akarjátok ezt, ne haragudj,de le kell írnom: gondoljátok végig,jogos-e ez, tényleg megérdemli-e.

Nekünk volt egy tanárunk,akit kirúgtak. Ő megérdemelte, mert nem tudott tanítani, az egész iskola nem volt megelégedve vele(nem szeretnék kitérni a pontos okokra), ő új tanár volt, de hamar kiderült, teljesen alkalmatlan. Mindenki azt akarta,hogy elküldjék, de az utolsó órán, amire bejött, mindenki kedves volt hozzá,és bántuk,hogy így elbántunk vele, mert szegény pl. ezek után hol kap majd munkát, de mind tudtuk,hogy el se jutnánk az érettségiig,ha maradna.

Nálunk minden osztály ellene volt, szerintem ha egy osztály nincs megelégedve, nehéz lesz új tanárt kapnotok, főleg ha az illető tanár régóta ott tanít.

Tehát inkább bízzátok a szülőkre, aláírással nem mentek sokra.

2009. nov. 19. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi a gondotok vele? És a 33 gyerekből hánynak van vele gondja?
2009. nov. 19. 14:21
 4/7 A kérdező kommentje:
33-ból 32nek, ez egy 28-30éves konzervatív tanárnő minden hibájáért minket szid le pl német verseny nem is szólt h lesz de mi voltunk a hibásak h későn tudtuk meg más tanártól, nem igazán hatna meg minket h ha kirúgnák és nem találna munkát,most voltak bemutató órák mindegyiken részt vett az osztályunk egész iskola dicsér minket, de ö ellenséges velünk és dolgozatot írat mindenért pl mert bemutató óráról volt képe kimenni az osztálytársamnak wc-re, nekünk erre nincs szükségünk vannak sokkal jobb tanárok is a suliban,osztályfőnök helyettes is velünk van, az egész tanári kar imádja az osztályunkat persze van egy két kivétel, és igazgató is tanított minket 2éven keresztül megszeretett minket, szerintem nem lenne gond.
2009. nov. 19. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon összetartó kis osztály lehet.

Azt gondolom azonban - az első válaszomban leírtak ellenére - , hogy talán több esély lenne, ha nem csak egy osztálynyi közösség lépne fel tettekért. Persze, ha valóban óriási a feszültség. Mert így Ti megszabadulhattok a tanártól, viszont jó, ha egy másik kezdőbb évfolyamot boldogít tovább?

Egyébként még mindig ott van a lehetőség, hogy egy jó kis igazgatói beszélgetés a tanárkollégán jelentős változásokat eredményez, tapasztaltam már, de egy idősebb tanár már az alapelvein nehezen változtat. Ő már generációkat nevelt így fel - úgy véli és látja - hatásosan.

2009. nov. 20. 13:45
 6/7 A kérdező kommentje:
h ha esetleg tőlünk el kell válnia felsőbb utasításra és megkap egy másik osztályt tanul a hibáiból h mit h kellett volna csinálni, h ha meg nem a másik osztály is ráfog unni és véget ér a tanári pályafutása
2009. nov. 20. 15:26
 7/7 anonim válasza:
Sikerült esetleg? Mert akkor az én osztályom is meg próbálná esetleg
2016. márc. 1. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!