A kínálati törvényt elmagyarázná valakit?
Figyelt kérdés
alacsonyabb ar mellett a termelok nem kínálnak nagy mennyiséget, ha tobbet kapnak a termekukert, többet kínálnak belole
ez van nekem leírva de nem egeszen vilagos
2013. okt. 26. 11:50
1/2 anonim válasza:
nem értem pontosan, hogy mit szerettél volna, ezért inkább mesélek.
kínálat - S
a termelők nagyon kis ár mellett keveset szeretnének termelni, végtelen nagy ér mellett pedig végtelen sokat. ezt szokták mondani és ezért olyan irányú az egyenes amilyen. lehet viszont, hogy nem lineáris, hanem négyzetes, stb.
kereslet - D
a fogyasztók olcsón végtelen sokat, drágán viszont alig szeretnének fogyasztani.
ha a kettőt azonos koordináta rendszerben ábrázolod, akkor valahol metszik majd egymást. ez lesz az egyensúlyi pont.
2/2 anonim válasza:
khanacademy-n van fennt (angolul) előadás mikro-makroökonómiából, szerintem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!