Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek hogy sikerült a keddi...

Kinek hogy sikerült a keddi kémia emelt érettségi?

Figyelt kérdés
Szerintem könnyebb vt mint a májusi én a megoldókulcs alapján 70% felé számoltam a sajátomat :) Vannak itt még olyanok akik írtak kedden? :)

2013. okt. 24. 18:04
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

A tétel: a víz és a kénhidrogén összehasonlító elemzése

B: keményítő, karbamid, szőlőcukor kimutatása lugol oldattal és fehling reakciÓval

C: metán és vízgőz reakciója, hogy lehet az egyensúlyt a termékképződés irányába eltolni

nem vt nehéz :)

2013. nov. 9. 11:32
 22/25 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy hogyan lehet az egyensúlyt a termékképződés irányába eltolni mit mondtál? Elég volt annyi, h a kiindulási koncentrációkat növeljük, vagy a termékekét csökkentjük? /hőmérséklet emelés is/ Könyvben nem olvastam mást :S így nem vagyok benne biztos..esetleg a H2-t kisebb sűrűsége miatt könnyű elválasztani a CO-tól?
2013. nov. 9. 17:15
 23/25 anonim ***** válasza:
Szia! A szintézisgázos C tételnél azon kívül amiket Te leírtál szerintem még az is jó lehet, ha csökkentjük a reakciótér nyomását, akkor ugyanis a mólszámnövelő (és így nyomásnövelő) folyamat kerül túlsúlyba, tehát jobbra tolódik el a reakció.
2013. nov. 9. 17:21
 24/25 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg az kimaradt :D

Köszönöm :D

kicsit megnyugodtam..azt hittem valami mást is tudni kell hozzá..:S

Én hétfőn szóbelizek, de már nagyon izgulok..xD

2013. nov. 9. 17:54
 25/25 A kérdező kommentje:
igen igen a nyomás csökkentése és még lehet modnani azt is hogy a térfogat növelése :)
2013. nov. 9. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!